POR - Apeluri de proiecte in valoare de 96,4 milioane euro, pentru iluminat public de calitate

Luni, 8 Ianuarie 2018

Autoritatea de Management pentru Programul Opera╚Ťional Regional (AM POR) din Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra╚Ťiei Publice ╚Öi Fondurilor Europene (MDRAPFE) a lansat ast─âzi trei apeluri de proiecte, în valoare total─â de aproximativ 96,4 milioane euro, pentru cre╚Öterea eficien╚Ťei energetice în iluminatul public.

„Am semnat azi ordinul pentru lansarea apelurilor pentru proiecte care vor avea rezultate în îmbun─ât─â╚Ťirea calit─â╚Ťii mediului, sc─âderea gazelor cu efect de ser─â ╚Öi a consumului de energie. Domeniu de mare actualitate la nivel mondial, în care fiecare dintre noi putem s─â ne implic─âm ╚Öi s─â contribuim, pe lâng─â autorit─â╚Ťile publice cu investi╚Ťii finan╚Ťate în cadrul acestor apeluri”, a subliniat Marius Nica, ministrul delegat pentru fonduri europene.

Proiectele propuse vor avea în vedere investi╚Ťii publice care cuprind înlocuirea cu l─âmpi cu eficien╚Ť─â energetic─â ridicat─â ╚Öi durat─â mare de via╚Ť─â a l─âmpilor vechi, consumatoare de energie, reabilitarea instala╚Ťiilor electrice (stâlpi, re╚Ťele etc.), instalarea de sisteme de telegestiune a iluminatului public, crearea/ extinderea/ reîntregirea sistemului de iluminat public în localit─â╚Ťile urbane, utilizarea surselor regenerabile de energie, precum ╚Öi realizarea de strategii pentru eficien╚Ť─â energetic─â (ex. strategii de reducere a CO2) pentru proiecte finan╚Ťate din POR 2014 – 2020.

Unit─â╚Ťile administrativ-teritoriale din mediul urban, din Municipiul Bucure╚Öti ╚Öi sectoarele sale pot depune cereri de finan╚Ťare timp de 6 luni, începând cu 18 februarie (ora 10:00) prin sistemul MySMIS2014. Valoarea proiectelor trebuie s─â fie cuprins─â între 100.000 ╚Öi 5 milioane euro, 85% (80% pentru regiunea Bucure╚Öti-Ilfov) fiind suportat─â din fonduri europene.

Despre POR

Programul Opera╚Ťional Regional 2014-2020 este unul dintre programele opera╚Ťionale din genera╚Ťia 2014-2020 implementate în România, cofinan╚Ťate din fondurile europene structurale ╚Öi de investi╚Ťii ┼či gestionate de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra┼úiei Publice ┼či Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management.