POR: a fost aprobata lansarea apelului pentru proiecte nefinalizate in cadrul axei 5

Joi, 3 Mai 2018

Ghidul Solicitantului - Condi╚Ťii specifice de accesare a fondurilor aferent apelului de proiecte pentru proiecte nefinalizate, în cadrul Axei 5, Prioritatea de investi╚Ťii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea ┼či dezvoltarea patrimoniului natural ┼či cultural, a Programului Opera┼úional Regional (POR) 2014-2020, a fost aprobat ast─âzi, 3 mai 2018, prin ordin al ministrului dezvolt─ârii regionale ┼či administra╚Ťiei publice, ╚Öi va fi publicat pe site-ul programului.

Ghidul Solicitantului con╚Ťine informa╚Ťiile specifice necesare în vederea deschiderii apelului de proiecte, referitoare la specificitatea proiectelor, modalitatea de completare ╚Öi de depunere a cererii de finan╚Ťare, condi╚Ťii de eligibilitate, criterii de verificare. De asemenea, sunt incluse instruc╚Ťiuni de completare a cererii de finan╚Ťare de c─âtre solicitan╚Ťi, pentru:

- APEL DE PROIECTE POR/2018/5/5.1/7 regiuni/proiecte nefinalizate, care este valabil pentru proiecte ce urmeaz─â a fi implementate în regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest, Vest, Nord-Vest ┼či Centru;

- APEL DE PROIECTE POR/2018/5/5.1/BI/proiecte nefinalizate, care este valabil pentru proiecte ce urmeaz─â a fi implementate în regiunea Bucure╚Öti-Ilfov.

Depunerea cererilor de finan╚Ťare se face utilizând sistemul electronic - aplica╚Ťia MySMIS.

Solicitan┼úii eligibili sunt autorit─â╚Ťile publice centrale, unit─â╚Ťile administrativ-teritoriale, institu┼úiile publice, precum ┼či parteneriatele dintre entit─â┼úile men┼úionate anterior.

Pentru preg─âtirea proiectelor este prev─âzut─â o perioad─â de aproximativ 2 luni de la data public─ârii Ghidului specific, astfel încât depunerea proiectelor se va face începând cu data de 14 mai 2018, ora 12:00.

Cererile de finan╚Ťare vor putea fi înc─ârcate în aplica┼úia MySMIS pân─â la data de 16 iulie 2018, ora 12:00.

Apelul este de tip non competitiv, având la baz─â principiul „primul venit – primul servit”, cu termen limit─â de depunere a cererilor de finan╚Ťare.

* * *

Programul Opera╚Ťional Regional 2014-2020 este unul dintre programele opera╚Ťionale din genera╚Ťia 2014-2020 implementate în România, cofinan╚Ťate din fondurile europene structurale ╚Öi de investi╚Ťii ┼či gestionate de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice, în calitate de Autoritate de Management.