Guvernul a aprobat infiintarea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice

Miercuri, 31 Ianuarie 2018

Guvernul a luat o serie de m─âsuri de reorganizare a administra╚Ťiei publice centrale, în concordan╚Ť─â cu Hot─ârârea Parlamentului pentru acordarea încrederii noului Cabinet.

Pentru asigurarea unei abord─âri ╚Öi practici unitare în gestionarea fondurilor europene, precum ╚Öi pentru cre╚Öterea substan╚Ťial─â a nivelului lor de utilizare, printr-o ordonan╚Ť─â de urgen╚Ť─â adoptat─â ast─âzi au fost înfiin╚Ťate Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice ╚Öi Ministerul Fondurilor Europene, prin reorganizarea Ministerului Dezvolt─ârii Regionale, Administra╚Ťiei Publice ╚Öi Fondurilor Europene. Aceast─â abordare r─âspunde preocup─ârii Comisiei Europene privind men╚Ťinerea expertizei acumulate în perioada de programare ╚Öi asigur─â implementarea programelor 2014-2020.

Ministerul Fondurilor Europene a fost înfiin╚Ťat prin preluarea structurilor de specialitate ╚Öi a activit─â╚Ťilor din domeniul fondurilor europene de la MDRAPFE, cu excep╚Ťia activit─â╚Ťilor, structurilor ╚Öi personalului aferente Programului opera╚Ťional regional 2007-2013 ╚Öi 2014-2020, Programului opera╚Ťional „Dezvoltarea capacit─â╚Ťii administrative” 2007-2013, Programului opera╚Ťional „Capacitate administrativ─â” 2014-2020, autorit─â╚Ťilor de management/autorit─â╚Ťilor comune de management, autorit─â╚Ťilor na╚Ťionale, secretariatelor tehnice comune, punctelor de contact/punctelor na╚Ťionale de contact/persoanelor na╚Ťionale de contact pentru programele finan╚Ťate din FEDR-CTE, ENPI-CBC, ENI-CBC, IPA-CBC ╚Öi din fonduri na╚Ťionale, precum ╚Öi func╚Ťiile de puncte de contact în materie de control pentru programele finan╚Ťate din ENI-CBC. De asemenea, Ministerul Fondurilor Europene va prelua activitatea ╚Öi personalul Organismului Intermediar pentru Programul Opera╚Ťional Capital Uman de la Ministerul Muncii ╚Öi Justi╚Ťiei Sociale.

Ministerele nou-înfiin╚Ťate ╚Öi institu╚Ťiile care preiau activit─â╚Ťi ╚Öi structuri de la alte ministere preiau ╚Öi personalul aferent acestora, în condi╚Ťiile legii. Personalul preluat î╚Öi p─âstreaz─â drepturile salariale avute la intrarea în vigoare a prezentei ordonan╚Ťe de urgen╚Ť─â.

Sursa: Comunicat Guvern