Guvernul a aprobat ajutoare financiare pentru investitii in trei localitati

Miercuri, 16 Mai 2018

Guvernul a aprobat ast─âzi, 16 mai, printr-o hot─ârâre, acordarea sumei de 28,2 milioane de lei pentru 3 unit─â┼úi administrativ – teritoriale, în vederea achit─ârii cheltuielilor curente ┼či de capital.

Este vorba de 4 milioane de lei pentru dezvoltarea platformei industriale a ora┼čului Simeria (jud. Hunedoara), 15 milioane de lei pentru extinderea ╚Öi modernizarea suprafe╚Ťei aeroportuare la Aeroportul Interna╚Ťional Baia Mare (jud. Maramure┼č) ┼či 9,2 milioane de lei pentru continuarea investi┼úiilor ┼či asigurarea unor cheltuieli curente ╚Öi de capital ale Regiei Autonome Aeroportul „Delta Dun─ârii” Tulcea (jud. Tulcea).

Sumele au fost solicitate de c─âtre cele trei unit─â┼úi administrativ-teritoriale ┼či vor fi asigurate din Fondul de rezerv─â bugetar─â la dispozi┼úia Guvernului, prev─âzut în bugetul de stat pe anul 2018.

Decizia a fost luat─â în conformitate cu prevederile legisla┼úiei în vigoare, potrivit c─ârora, prin hot─ârâre a Guvernului, din Fondul de rezerv─â bugetar─â la dispozi┼úia Guvernului, pot fi alocate sume ordonatorilor principali de credite ai bugetelor locale, în vederea echilibr─ârii bugetelor locale ┼či pentru plata cheltuielilor curente ┼či de capital.