Finantare, prin PNDL, pentru rezerva de apa a municipiului Bacau

Vineri, 12 Ianuarie 2018

I Galerie foto I

Municipiul Bac─âu a primit finan╚Ťare pentru proiectul care vizeaz─â realizarea rezervei de ap─â din ora╚Ö. Contractul de finan╚Ťare a fost semnat ast─âzi, 12 ianuarie a.c., de viceprim-ministrul Paul St─ânescu, ministrul dezvolt─ârii regionale, administra┼úiei publice ┼či fondurilor europene, la Bac─âu.

Fondurile alocate sunt în valoare de 25.928.794 lei, sum─â care provine din bugetul Programului Na╚Ťional de Dezvoltare Local─â (PNDL), gestionat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra┼úiei Publice ┼či Fondurilor Europene (MDRAPFE).

„Am semnat ast─âzi contractul de finan╚Ťare pentru investi╚Ťiile necesare realiz─ârii rezervei de ap─â a municipiului Bac─âu. Este un moment important pentru locuitorii municipiului, pentru c─â era singura ╚Öans─â s─â se rezolve problemele pe care le-au avut în ultima vreme aici, în domeniul aliment─ârii cu ap─â. În╚Ťeleg c─â este o situa╚Ťie mai veche, m─â bucur c─â am g─âsit împreun─â solu╚Ťia pentru ca oamenii s─â aib─â parte de un serviciu public de calitate”, a declarat viceprim-ministrul Paul St─ânescu.

Proiectul include realizarea de sta╚Ťii de epurare ╚Öi tratare ╚Öi înlocuirea unor conducte de alimentare cu ap─â.

* * *

PNDL este un program de finan╚Ťare multianual, ce are ca obiectiv general echiparea unit─â┼úilor administrativ-teritoriale cu toate dot─ârile tehnico-edilitare, de infrastructur─â educa┼úional─â, de s─ân─âtate ┼či de mediu, sportiv─â, social-cultural─â ┼či turistic─â, administrativ─â ┼či de acces la c─âile de comunica┼úie în vederea asigur─ârii unui climat investi╚Ťional atractiv pentru localit─â╚Ťile României. Pot beneficia de finan╚Ťare, în cadrul PNDL, unit─â┼úile administrativ-teritoriale reprezentate de autorit─â┼úile administra┼úiei publice locale, respectiv comunele, municipiile ┼či ora┼čele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, jude┼úele, precum ┼či unit─â┼úile administrativ-teritoriale membre ale asocia┼úiilor de dezvoltare intercomunitar─â, constituite în condi┼úiile legii, pentru investi┼úiile realizate prin asocia┼úiile de dezvoltare intercomunitar─â.

Jude╚Ťul Bac─âu are incluse în PNDL – etapa a doua – un num─âr de 172 de obiective de investi╚Ťii, cu o alocare total─â de 817.901.168,51 lei. PNDL I finan╚Ťeaz─â 95 de proiecte în jude╚Ť, în valoare de 290.114.345,58 lei, dintre care 35 sunt obiective finalizate din punct de vedere financiar.