EURO 2020: au fost aprobati indicatorii tehnico-economici pentru stadioanele Steaua si Arcul de Triumf

Miercuri, 7 Martie 2018

Guvernul a aprobat, în ┼čedin┼úa de ast─âzi, indicatorii tehnico-economici ai obiectivelor de investi╚Ťii „Stadion Steaua” ╚Öi Stadionul Na╚Ťional de Rugby „Arcul de Triumf”, realizate de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice, prin Compania Na┼úional─â de Investi┼úii „C.N.I.” - S.A.

Acest act normativ este necesar întrucât cele dou─â stadioane au fost declarate (prin HG nr. 232/2017 pentru modificarea ┼či completarea HG nr. 1093/2013), al─âturi de Dinamo ┼či Rapid, stadioane de interes public ┼či de importan┼ú─â na┼úional─â pentru organizarea, la Bucure╚Öti, a unor meciuri din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020.

Astfel, având în vedere c─â organizarea EURO 2020 la Bucure╚Öti reprezint─â o mare oportunitate de a ridica nivelul infrastructurii, în general, ╚Öi a infrastructurii sportive în particular, cele 4 arene vor fi modernizate ┼či transformate în stadioane de fotbal de categoria a IV-a, conform Regulamentului UEFA privind infrastructura stadionului.

Concret, stadionul Steaua va avea o capacitate total─â de 30.500 de locuri pentru spectatori, o suprafa┼ú─â desf─â┼čurat─â de 70.000 mp, 4 vestiare, spa╚Ťii de cazare pentru sportivi (24 de camere), 1.070 mp de spa╚Ťiu de expunere (muzeu), 980 mp de spa┼úii comerciale, restaurant pitch-view / bar sky view. Durata de realizare a obiectivului este de 25 de luni, iar valoarea total─â a investi┼úiei este de 301,77 de milioane de lei, finan┼úarea fiind asigurat─â de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra┼úiei Publice ╚Öi Ministerului Ap─âr─ârii Na╚Ťionale.

În ceea ce prive┼čte Stadionul Na╚Ťional de Rugby „Arcul de Triumf”, acesta va avea o capacitate total─â de 8.100 de locuri pentru spectatori ┼či o suprafa┼ú─â desf─â┼čurat─â de 17.126 mp. Practic, la acest stadion se va consolida ╚Öi reabilita cl─âdirea existent─â pentru vestiare, se va reface sala de antrenament, se vor construi spa╚Ťii de cazare ╚Öi cantonament pentru sportivi, se vor amenaja spa╚Ťiile urbane exterioare, precum ╚Öi o parcare subteran─â (pentru 170 de autoturisme), vor fi construite un centru de îngrijire pentru sportivi ┼či gradene acoperite pentru public ┼či se va moderniza suprafa╚Ťa de joc. Durata de realizare a obiectivului este de 23 de luni, iar valoarea total─â a investi┼úiei este de 126,41 de milioane de lei, finan┼úarea fiind asigurat─â de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra┼úiei Publice ╚Öi Ministerului Tineretului ╚Öi Sportului.