CNI a finalizat inca doua obiective de investitii!

Vineri, 19 Octombrie 2018

În aceast─â s─âpt─âmân─â, Compania Na╚Ťional─â de Investi╚Ťii (CNI), institu╚Ťie aflat─â sub autoritatea Ministerului Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice (MDRAP), a recep╚Ťionat dou─â a╚Öez─âminte culturale. Proiectele CNI au fost realizate prin Programul Na╚Ťional de Construc╚Ťii de Interes Public sau Social (PNCIPS), subprogramul „A╚Öez─âminte culturale”.

Promovarea celor dou─â obiective de investi╚Ťii a avut drept scop principal sus╚Ťinerea activit─â╚Ťilor socio-culturale specifice diverselor zone ale ╚Ť─ârii, asigurându-se astfel contribu╚Ťia la transmiterea elementelor tradi╚Ťionale c─âtre genera╚Ťiile viitoare.

În consecin╚Ť─â, CNI ╚Öi-a asumat angajamentul de a asigura func╚Ťionalitatea celor dou─â a╚Öez─âminte culturale, în conformitate cu normele ╚Öi standardele în vigoare.

Obiectivele sunt situate în satul Teleac, comuna Ciugud, jude╚Ťul Alba, respectiv în satul Bicfal─âu, comuna Ozun, jude╚Ťul Covasna. Proiectele aferente celor dou─â a╚Öez─âminte culturale au fost de diferite tipuri, func╚Ťie de recomand─ârile bazate pe studii specifice. A╚Öadar, în cazul obiectivului din jude╚Ťul Alba au fost realizate lucr─âri de reabilitare, modernizare ╚Öi dotare, iar în ceea ce prive╚Öte obiectivul din jude╚Ťul Covasna au fost executate suplimentar ╚Öi lucr─âri de extindere.

În general, interven╚Ťia CNI a presupus realizarea unor lucr─âri de consolidare, refacerea sau înlocuirea elementelor structurale degradate, interven╚Ťii la nivelul finisajelor interioare ╚Öi exterioare, reamenajarea trotuarelor perimetrale cl─âdirilor. Proiectele CNI au prev─âzut deopotriv─â interven╚Ťii la nivelul instala╚Ťiilor (interven╚Ťii la nivelul instala╚Ťiilor electrice, termice, sanitare ╚Öi de protec┼úie la incendiu), precum ┼či asigurarea utilit─â╚Ťilor, dot─ârilor ╚Öi echipamentelor necesare. Oportunitatea investi╚Ťiilor este evident─â, dat fiind faptul c─â în urma lucr─ârilor executate de CNI, obiectivele de investi╚Ťii contribuie considerabil la îmbun─ât─â╚Ťirea calit─â╚Ťii activit─â╚Ťii socio-culturale a localnicilor.

Valoarea total─â a contractelor aferente celor dou─â obiective a fost de aproximativ 2.015.632 de lei cu TVA. Finan╚Ťarea s-a asigurat, în condi╚Ťiile legii, de c─âtre MDRAP prin CNI S.A. în limita fondurilor alocate anual cu aceast─â destina╚Ťie, respectiv pentru Programul Na╚Ťional de Construc╚Ťii de Interes Public sau Social.