Conditionalitatea cu privire la transporturi a fost ridicata

Marti, 19 Decembrie 2017

Comisia European─â (CE) a notificat oficial România în ceea ce prive╚Öte ridicarea condi╚Ťionalit─â╚Ťii tematice ex-ante privind transporturile (7.1 - Drumuri, 7.2 – Cai ferate ╚Öi 7.3 – Alte tipuri de transport).

"Investi╚Ťiile în infrastructur─â constituie o piatr─â de temelie pentru dezvoltarea social─â a ╚Ť─ârii. Mul╚Ťumesc colegilor din minister ╚Öi din Ministerul Transporturilor pentru implicare ╚Öi buna colaborare în realizarea ac╚Ťiunilor necesare îndeplinirii acestei condi╚Ťionalit─â╚Ťi", a declarat ministrul delegat al Fondurilor Europene, Marius Nica.

Pentru perioada de programare 2014-2020, exist─â dou─â obiective specifice dedicate infrastructurii de transport în cadrul POIM, prin care se vor finan╚Ťa infrastructura rutier─â de importan╚Ť─â european─â, infrastructura feroviar─â (inclusiv metrou), naval─â, aeroportuar─â, investi╚Ťii în infrastructura multimodal─â, precum ╚Öi m─âsuri privind siguran╚Ťa în transporturi.

Recent, ca urmare a eforturilor depuse de autorit─â╚Ťile române, CE a considerat îndeplinit─â ╚Öi condi╚Ťionalitatea privind cercetarea.

Având în vedere aria larg─â a finan╚Ť─ârilor primite de România prin Fondurile Europene, Structurale ╚Öi de Investi╚Ťii, România a asumat prin Acordul de Parteneriat 2014-2020 îndeplinirea a 36 de condi╚Ťionalit─â╚Ťi ex-ante.