ANL a receptionat 30 de locuinte pentru tineri in Babadag - Tulcea

Marti, 5 Septembrie 2017

30 de locuin┼úe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recep╚Ťionate mar╚Ťi, 05 septembrie, în ora╚Öul Babadag, jude╚Ťul Tulcea. Locuin╚Ťele (30 de apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din str. Pavel Gheorghe nr. 4-8 ╚Öi sunt repartizate în 2 tronsoane cu regim de în─âl┼úime St+P+3E (subsol total + parter + 3 etaje).

Pân─â în prezent, la nivelul jude╚Ťului Tulcea, ANL a finalizat, în cadrul programului de construc╚Ťii locuin╚Ťe pentru tineri, destinate închirierii, un num─âr de 534 unit─â╚Ťi locative, in amplasamentele din localit─â╚Ťile Tulcea (320 unit─â╚Ťi locative), Sulina (62 unit─â╚Ťi locative), Isaccea (40 unit─â╚Ťi locative), Murighiol (28 unit─â╚Ťi locative), M─âcin (60 unit─â╚Ťi locative), Baia (24 unit─â╚Ťi locative).

***

Programul de construc╚Ťii de locuin╚Ťe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuin┼úele sunt construite pe terenuri puse la dispozi┼úia Agen╚Ťiei de c─âtre autorit─â┼úile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 ┼či 35 de ani, care îndeplinesc condi┼úiile prev─âzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuin┼ú─â. Accesarea se face prin depunerea de cereri la prim─ârii, care urmeaz─â s─â întocmeasc─â listele de reparti┼úii.

În prezent, în urma ultimelor modific─âri legislative, locuin┼úele pentru tineri pot fi achizi┼úionate de chiria╚Öi, dup─â o perioad─â de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale c─âtre autorit─â┼úile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Cas─â sau cu achitarea integral─â a pre┼úului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizeaz─â în prezent la calcularea de c─âtre autorit─â╚Ťile publice locale a pre╚Ťului de vânzare al locuin╚Ťelor, stabilit─â prin Ordinul ministrului dezvolt─ârii regionale ╚Öi administra╚Ťiei publice nr. 3776 din 02 august 2017 ╚Öi valabil─â pân─â la data public─ârii urm─âtorului ordin în Monitorul Oficial al României, este de 1.600,20 lei/metru p─âtrat, inclusiv TVA.

Sursa: Comunicat ANL