Conceptul acestui proiect de comunicare a constat în organizarea unui eveniment într-un cort de 600 mp, luni 13 octombrie 2008, în Piata Enescu din Bucuresti, orele 12.00-18.00, care a inclus standuri de prezentare a regiunilor, standuri pentru mestesugari din fiecare regiune, prezentare de costume traditionale (“Parada regiunilor”), expozitie de desene ale copiilor din scolile de arta pe tema “Regiunea mea”, workshop / dezbatere pe tema dezvoltarii regionale si coeziunii teritoriale.

Pe lânga standurile fiecarei regiuni de dezvoltare, au mai existat un stand al MDLPL si un stand “Focus pe mediu” / ”Coltul verde” care a prezentat problematica mediului, a schimbarilor climatice, a energiei “verzi” / regenerabile si proiecte cu o componenta de mediu.

În spatiul dedicat evenimentului a existat si o “Cafenea a investitorilor”, unde invitatii interesati de programele si proiectele regionale au putut sta de vorba cu reprezentantii ADR-urilor si cei ai MDLPL. La cort au fost asteptate peste 300 de persoane [...]