Programul Transnational Dunarea 2014-2020

Eveniment de informare privind Gruparile Europene de Cooperare Teritoriala Europeana ca potentiali beneficiari ai cooperarii transnationale

Agenda | Formular de inscriere
Exemple de Grupari Europene de Cooperare Teritoriala | Grupari Europene de Cooperare Teritoriala: Perspectiva generala si transnationala | Programul Transnational Dunarea 2014-2020
 

În contextul lansarii celui de-al doilea apel de proiecte în cadrul Programului Transnational Dunarea, Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate Nationala si Punct National de Contact, organizeaza în data de 11 aprilie a.c. la Galati, Hotel Viva, un eveniment de informare dedicat organizatiilor interesate sa faca parte dintr-o Grupare Europeana de Cooperare Teritoriala (GECT), potential beneficiar al cooperarii transnationale.

GECT reprezinta în sensul legislatiei nationale, persoana juridica de drept privat, non profit, cu patrimoniu propriu si având sediul pe teritoriul unui stat membru UE. Aceasta îsi desfasoara activitati de interes public prin care este facilitata cooperare teritoriala si se constituie pe teritoriul României sau prin asocierea unor entitati eligibile din cel putin doua state dintre care cel putin unul având statut de stat membru UE.

Cel de-al doilea apel de proiecte se va desfasura în primul semestru al anului 2017, va avea un buget de aproximativ 60 mil euro, fiind finantat din FEDR, IPA si ENI, conditiile specifice urmând a fi prezentate în cadrul evenimentelor.

Programul Transnational Dunarea 2014-2020 sustine integrarea politicilor din domeniile selectate (inovare si responsabilitate sociala, mediu si cultura, conectivitate si responsabilitate energetica, guvernanta)  în macroregiunea Dunarii prin proiecte având un parteneriat transnational extins, în conformitate cu prevederile comunitare comune si  în strânsa legatura cu obiectivele Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD).

Persoanele interesate sunt rugate sa completeze formularul de participare indicând evenimentul la care se doreste înscrierea.

Va rugam sa transmiteti formularele la adresa de email: dunarea@experttours.ro pana la data de 4 aprilie a.c.

Actualizat Joi, 13 Aprilie 2017