S-a semnat acordul pentru programul "Educatie, burse, ucenicie si antreprenoriat pentru tineri" 2014 - 2021

Miercuri, 22 Noiembrie 2017

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a semnat pe 21 noiembrie a.c., acordul pentru programul “Educa╚Ťie, burse, ucenicie ╚Öi antreprenoriat pentru tineri”, finan╚Ťat în cadrul Granturilor SEE si norvegiene 2014-2021.

"Acest acord este primul pe care îl semn─âm la nivelul Granturilor SEE ╚Öi norvegiene 2014-2021, din totalul de 12. Prin semnarea sa, începem implementarea efectiv─â a programului, iar un prim apel dedicat studen╚Ťilor urmeaz─â a fi lansat în prima parte a lunii decembrie 2017. Felicit echipa Punctului Na┼úional de Contact ┼či pe cea a Agen╚Ťiei Na╚Ťionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educa╚Ťiei ╚Öi Form─ârii Profesionale (operator de program) pentru eforturile depuse, care au f─âcut posibil─â finalizarea procesului de programare ╚Öi al─âturi de care vom lansa oficial programul, în 5 decembrie. Le doresc mult succes ╚Öi s─â ob╚Ťin─â rezultate la fel de bune ca ╚Öi în perioada de programare 2009-2014!” a declarat ministrul delegat Marius Nica.

Cu o finan╚Ťare de 14.117.647 euro, din care 12.000.000 grant, programul va contribui la o mai bun─â mobilitate a studen╚Ťilor ╚Öi a personalului din înv─â╚Ť─âmântul superior din România, finan┼úând ┼či ac╚Ťiuni dedicate educa╚Ťiei ter╚Ťiare ╚Öi instruirii voca╚Ťionale a tinerilor.

Informa╚Ťii suplimentare pot fi g─âsite pe paginile www.eeagrants.ro, www.eeagrants.org ╚Öi www.eea4edu.ro.

Despre Granturile SEE și Norvegiene

Granturile SEE ╚Öi Norvegiene reprezint─â contribu╚Ťia Islandei, Principatului Liechtenstein ╚Öi Regatului Norvegiei la reducerea disparit─â╚Ťilor economice ╚Öi sociale în Spa╚Ťiul Economic European ╚Öi consolidarea rela╚Ťiilor bilaterale între statele beneficiare ╚Öi cele donatoare.

În cadrul perioadei de programare 2014-2021, România beneficiaz─â, de o alocare de 502,5 milioane euro, ce sprijin─â proiecte în domenii precum dezvoltare local─â ╚Öi combaterea s─âr─âciei, îmbun─ât─â╚Ťirea situa╚Ťiei romilor, s─ân─âtate public─â, inovare, mediu de afaceri ╚Öi IMM-uri, sectorul ONG, cercetare ╚Öi educa╚Ťie, eficien╚Ť─â energetic─â, energie regenerabil─â ╚Öi mediu, patrimoniu ╚Öi schimb cultural, justi╚Ťie, servicii corec╚Ťionale ╚Öi afaceri interne.