Reforma administratiei publice, pe agenda discutiilor cu reprezentanti ai Comisiei Europene

Miercuri, 11 Aprilie 2018

Viceprim-ministrul Paul St─ânescu, ministrul dezvolt─ârii regionale ┼či administra┼úiei publice, s-a întâlnit ast─âzi, 11 aprilie, cu Stefan Olsson (director general, Direc┼úia General─â Ocuparea For┼úei de Munc─â, Afaceri Sociale ┼či Incluziune - Comisia European─â) ┼či cu Cendrine de Buggenoms (┼čef de unitate).

Discu┼úiile au vizat, în special, reforma administra╚Ťiei publice, precum ┼či managementul ╚Öi implementarea fondurilor derulate prin Programul Opera╚Ťional Capacitate Administrativ─â (POCA), gestionat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice.

„Acordarea de sprijin autorit─â╚Ťilor publice locale ╚Öi cre╚Öterea absorb╚Ťiei fondurilor europene reprezint─â dou─â dintre priorit─â╚Ťile noastre de guvernare. La nivelul ministerului pe care îl conduc, precum ╚Öi la nivelul Guvernului, con╚Ötientiz─âm nevoile administra╚Ťiei publice din România ╚Öi le avem în vedere în toate demersurile noastre. În plus, fondurile europene reprezint─â o oportunitate pentru modernizarea administra╚Ťiei, oportunitate pe care inten╚Ťion─âm s─â o valorific─âm cât de mult posibil”, a men┼úionat viceprim-ministrul Paul St─ânescu.

De asemenea, ministrul dezvolt─ârii a subliniat c─â preocuparea pentru realizarea unei reforme reale a administra╚Ťiei publice din România a fost impus─â de nevoia de dezvoltare ╚Öi consolidare a capacit─â╚Ťii autorit─â╚Ťilor administra╚Ťiei publice centrale ╚Öi locale, astfel încât acestea s─â poat─â func┼úiona la standarde europene.

„Monitoriz─âm atent contractele pe care le avem în implementare, iar o aten╚Ťie deosebit─â o acord─âm autorit─â╚Ťilor publice centrale. Pentru administra╚Ťia public─â local─â din România, am lansat apeluri în vederea implement─ârii managementului calit─â╚Ťii ╚Öi inten╚Ťion─âm lansarea, în acest semestru, a m─âsurilor ce vizeaz─â planificarea strategic─â ╚Öi procesul decizional la acest nivel. De asemenea, vom lansa un apel de proiecte pentru realizarea m─âsurilor de simplificare la nivel local”, a precizat viceprim-ministrul Paul St─ânescu.