Programul Transnational Dunarea 2014-2020 - Informare privind lansarea celui de-al doilea apel de proiecte

Marti, 28 Februarie 2017

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate Națională și Punct Național de Contact pentru Programul Transnațional Dunărea 2014-2020 a organizat, pe 22 februarie, la București, și pe 24 februarie, la Constanța, două evenimente de informare privind lansarea celui de-al doilea apel de proiecte. La activităţi au participat în total 130 de persoane, reprezentând autorități și instituţii publice centrale, regionale și locale, universități, institute de cercetare, ONG-uri și alte organizații din mediul public și privat (potențiali beneficiari).

Printre temele abordate, s-au numărat bugetul lansat în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte, criteriile de eligibilitate, pașii de urmat în elaborarea proiectelor transnaționale, activitățile și cheltuielile eligibile, dar și rezultatele primului apel de proiecte.

Evenimentele fac parte dintr-o serie de 7 sesiuni de informare organizate în țară și dedicate beneficiarilor şi potenţialilor beneficiari ai Programului de Cooperare Transnațională Dunărea 2014-2020. Seria evenimentelor continuă la București (28 februarie), Oradea (7 martie), Brașov (15 martie), Craiova (22 martie) și Galați (11 aprilie).

***

Cel de-al doilea apel de proiecte se va lansa în primul semestru al anului 2017 şi va avea un buget de aproximativ 60 de milioane de euro, fiind finanțat din fonduri FEDR, IPA și ENI, condițiile specifice urmând a fi prezentate în cadrul evenimentelor de informare.

Programul Transnațional Dunărea 2014-2020 susţine integrarea politicilor din domeniile de mare interes: inovare şi responsabilitate socială, mediu şi cultură, conectivitate şi responsabilitate energetică, guvernanţă) în macroregiunea Dunării, prin proiecte existând un parteneriat transnațional extins, în conformitate cu prevederile comunitare comune şi în strânsă legătură cu obiectivele Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD).