Programul Romania - Republica Moldova 2014-2020 a lansat doua apeluri de propuneri de proiecte

Miercuri, 20 Decembrie 2017

Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra╚Ťiei Publice ╚Öi Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management, a lansat, în data de 20 decembrie 2017, dou─â apeluri de propuneri de proiecte pentru Programul Opera┼úional Comun România-Republica Moldova 2014-2020.

Apelul 1 se adresează proiectelor HARD (proiecte a căror componentă de infrastructură depășește 1.000.000 de euro), iar alocarea financiară totală disponibilă este de 32.500.000 de euro.

Apelul 2 se adreseaz─â proiectelor SOFT (proiecte care nu includ component─â de infrastructur─â sau a c─âror component─â de infrastructur─â are o valoare mai mic─â de 1.000.000 de euro), iar alocarea financiar─â total─â disponibil─â este de 16.102.160 de euro.

Data limit─â pentru depunerea on-line a aplica╚Ťiilor este 7 mai 2018, ora 16:00. Aplica╚Ťiile vor fi depuse ╚Öi în format de hârtie.

Informa╚Ťii despre pa╚Öii de urmat pentru depunerea aplica╚Ťiilor, priorit─â╚Ťile vizate de apeluri, valoarea maxim─â a finan╚Ť─ârilor acordate, precum ╚Öi regulile de eligibilitate sunt prezentate în pachetele de aplica╚Ťie disponibile pe site-ul programului .

Poten┼úialii beneficiari ai acestor apeluri de propuneri de proiecte al Programului RO-MD sunt: autorit─â╚Ťi regionale/jude╚Ťene ╚Öi locale, institu╚Ťii publice, institu╚Ťii de înv─â╚Ť─âmânt, institu╚Ťii culturale, ONG-uri, institute de cercetare sau alte organiza╚Ťii relevante având sediul în aria programului (România – jude┼úele Boto┼čani, Ia┼či, Vaslui, Gala┼úi ; Republica Moldova – întreg teritoriul).

Programul urm─âre╚Öte selectarea de proiecte care au ca rezultat crearea de parteneriate între entit─â╚Ťi aflate de o parte ┼či cealalta a grani┼úei, care s─â aduc─â beneficii comunit─â╚Ťilor din zona de frontier─â.

Pentru orice informaţii suplimentare referitoare la primul apel de propuneri de proiecte, vă rugam să contactaţi:

Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalier─â Ia┼či (BRCT Ia┼či)

Strada Ralet Nr. 2 A, Ia┼či, România

E-mail: helpdesk@brctiasi.ro

Telefon: +40 232 270646

Fax: +40 232 260464

***

Programul Opera┼úional Comun România- Republica Moldova 2014-2020 este finan╚Ťat de Uniunea European , prin intermediul Instrumentului European de Vecin─âtate (ENI). Programul se adreseaz─â zonei aflate la frontiera dintre România ┼či Republica Moldova ┼či va contribui la atingerea obiectivului general al Instrumentului European de Vecin─âtate: evolu┼úia c─âtre o regiune de prosperitate ┼či bun─â vecin─âtate, realizat─â prin ac┼úiuni de cooperare transfrontalier─â în beneficiul statelor membre ┼či nemembre ale UE care se învecineaz─â.