POR - Peste 233 de milioane de euro pentru modernizarea transportului public din Capitala

Joi, 23 Mai 2019

Infrastructura de transport a municipiului Bucure┼čti va fi modernizat─â, iar condi┼úiile de transport public de c─âl─âtori se vor îmbun─ât─â┼úi, ca urmare a refacerii unor c─âi de rulare a tramvaielor ┼či prin achizi┼úionarea a 100 de autobuze electrice ┼či a 80 de tramvaie.

Este vorba despre:

• traseele autobuzelor 137, 138, 173, 300, 330, 335, 311, 312, 313, 336, 368, 381, 385 ╚Öi 601;

• liniile tramvaielor 1, 10, 21, 25, 32, 41.

Cele 11 contracte de finan┼úare pentru aceste investi┼úii, în valoare total─â de peste 233 de milioane de euro, au fost semnate ast─âzi, 23 mai, de c─âtre viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvolt─ârii regionale ┼či administra┼úiei publice, ┼či primarul general al municipiului Bucure┼čti, Gabriela Firea.

„M─â bucur c─â am reu┼čit s─â semn─âm azi aceste contracte, pentru c─â transportul public de c─âl─âtori reprezint─â o problem─â real─â, care trebuie abordat─â foarte serios, mai ales în Capital─â, unde sunt foarte multe ma┼čini ┼či poluarea este mare. Dup─â implementarea acestor proiecte, Bucure┼čtiul va beneficia de un transport public modern, aliniat la standardele europene; în plus, vom avea ┼či mijloace de transport ecologice, care s─â contribuie la diminuarea polu─ârii, astfel încât s─â putem respira un aer mai curat”, a afirmat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.

Finan┼úarea proiectelor va fi sus┼úinut─â din Axa prioritar─â 3 („Sprijinirea tranzi╚Ťiei c─âtre o economie cu emisii sc─âzute de carbon”) a Programului Opera┼úional Regional 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice.