POIM - Ghidurile solicitantului pentru Obiectivele sprecifice 6.1 si 6.3 in consultare publica

Luni, 4 Decembrie 2017

Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra╚Ťiei Publice ╚Öi Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Opera┼úional Infrastructur─â Mare 2014-2020, public─â în consultare versiunile revizuite ale Ghidurilor solicitantului pentru Obiectivul Specific 6.1. ”Cre┼čterea produc┼úiei de energie din resurse regenerabile mai pu┼úin exploatate (biomas─â, biogaz, geotermal), sectorul distribu╚Ťie” ╚Öi Obiectivul specific 6.3. ”Reducerea consumului mediu de energie electric─â la nivelul locuin┼úelor”.

Finan╚Ťarea proiectelor în cadrul celor dou─â obiective specifice vizeaz─â:

´â╝ extinderea ┼či modernizarea re┼úelelor de distribu┼úie a energiei electrice, în scopul prelu─ârii energiei produse din resurse regenerabile în condi┼úii de siguran┼ú─â a func┼úion─ârii SEN, prin investi╚Ťii ale operatorilor de distribu╚Ťie concesionari în lucr─âri de înt─ârire a re╚Ťelei electrice în amonte de punctul de racordare;

´â╝ implementarea distribu╚Ťiei inteligente într-o zon─â omogen─â de consumatori casnici de energie electric─â prin realizarea unor proiecte demonstrative la nivelul regiunilor acoperite de operatorii de distribu╚Ťie concesionari.

Preciz─âm c─â a fost modificat─â ╚Öi Schema de ajutor de stat în baza c─âreia se acord─â finan╚Ťare pentru cele dou─â obiective specifice. 

V─â rug─âm s─â transmite╚Ťi propunerile dumneavoastr─â privind îmbun─ât─â╚Ťirea documentelor mai sus men┼úionate, la adresa de e-mail: secretariat.dgpim@fonduri-ue.ro pân─â la data de 13.12.2017.

Apelurile de proiecte vor fi deschise ulterior aprob─ârii variantelor revizuite a Ghidurilor Solicitantului pentru Obiectivul Specific 6.1. ”Cre┼čterea produc┼úiei de energie din resurse regenerabile mai pu┼úin exploatate (biomas─â, biogaz, geotermal), sectorul distribu╚Ťie” ╚Öi Obiectivul specific 6.3. ”Reducerea consumului mediu de energie electric─â la nivelul locuin┼úelor”.