POCU - 477 milioane euro pentru finantarea proiectelor Romania Start Up Plus

Miercuri, 11 Octombrie 2017

Autoritatea de Management pentru Programul Opera╚Ťional Capital Uman (AM POCU), din cadrul MDRAPFE a aprobat 169 proiecte, în valoare de 477 mil. euro, pentru apelul de proiecte “România Start Up Plus”.

Ministrul delegat Rovana Plumb a decis suplimentarea aloc─ârii prev─âzute ini╚Ťial pentru apelul România Start Up Plus pentru a da posibilitatea antreprenorilor care au avut proiecte admise în urma evalu─ârii s─â aib─â acces la finan╚Ťare din fonduri europene.

"Am considerat dintotdeauna c─â motorul de dezvoltare economic─â este in╚Ťiativa antreprenorial─â ╚Öi acest demers de a suplimenta alocarea pe apelul România Start Up Plus este parte a acestei viziuni", a declarat ministrul delegat pentru Fonduri Europene, doamna Rovana Plumb.

Prin crearea a 5.070 de IMM-uri ╚Öi a cel pu╚Ťin 10.400 noi locuri de munc─â, peste 50.000 de persoane (╚Öomeri ╚Öi/sau persoane inactive /angaja╚Ťi, inclusiv persoane care desf─â╚Öoar─â o activitate independent─â) vor beneficia de sprijin în cadrul celor 169 de proiecte aprobate.

Lista proiectelor selectate este disponibil─â aici.

Informa╚Ťii despre „România Start Up Plus”

În acord cu prevederile Programului Opera╚Ťional Capital Uman, activit─â╚Ťile eligibile în cadrul proiectelor admise urm─âresc încurajarea antreprenoriatului ╚Öi a ocup─ârii pe cont propriu, prin sus╚Ťinerea înfiin╚Ť─ârii de întreprinderi cu profil non-agricol în zona urban─â, fiind structurate sub forma unei scheme de antreprenoriat (autorit─â╚Ťi publice locale, camere de comer╚Ť, furnizori de servicii de formare profesional─â continu─â, organiza╚Ťii sindicale ╚Öi patronale, asocia╚Ťii profesionale ╚Öi ONG-uri) care presupune parcurgerea a 3 etape cadru de implementare, etape obligatorii în cadrul c─ârora administratorul schemei de antreprenoriat acorda subventii in valoare de 40.000 euro/ plan de afaceri - numai întreprinderilor înfiin╚Ťate de persoanele ale c─âror planuri de afaceri sunt aprobate.

Despre Programul Opera╚Ťional Capital Uman 2014-2020

Programul Opera╚Ťional Capital Uman 2014-2020 are o alocare total─â de 4,326 de miliarde de euro. Programul stabile╚Öte priorit─â╚Ťile de investi╚Ťii, obiectivele specifice ╚Öi ac╚Ťiunile asumate de c─âtre România în domeniul resurselor umane, continuând, astfel, investi╚Ťiile realizate prin Fondul Social European în perioada 2007ÔÇÉ2013 ╚Öi contribuind la reducerea disparit─â╚Ťilor de dezvoltare economic─â ╚Öi social─â dintre România ╚Öi Statele Membre ale UE.