PNDL - MDRAP investeste in infrastructura rutiera din judetul Bacau

Joi, 16 Mai 2019

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvolt─ârii regionale ╚Öi administra╚Ťiei publice, s-a aflat ast─âzi, 16 mai, în jude┼úul Bac─âu, unde au demarat lucr─ârile de reabilitare a podului de pe DN 11, km 129+831 peste râul Trotu╚Ö (la One╚Öti).

Podul, care se afl─â de mul╚Ťi ani într-o stare critic─â, deoarece valoarea investi╚Ťiei era foarte mare, iar fondurile - insuficiente, va fi reabilitat prin Programul Na┼úional de Dezvoltare Local─â (PNDL), etapa a II-a.

Contractul de finan╚Ťare are o valoare de 7.740.836 lei, iar lucr─ârile de reabilitare constau în:

  • demontarea fâ╚Öiilor cu goluri ╚Öi înlocuirea lor cu grinzi noi;
  • reabilitarea p─âr╚Ťii carosabile, a trotuarelor pietonale ┼či a parapetelor de protec┼úie;
  • re╚Ťea de iluminare modern─â;
  • lucr─âri la nivelul albiei pe ambele maluri ale podului.

Ordinul de începere a lucr─ârilor a fost dat pe data de 10 mai 2019, iar durata de execu╚Ťie a lucr─ârilor este de 10 luni.

Am cerut constructorului s─â finalizeze investi╚Ťia exact în cele 10 luni prev─âzute de contract ╚Öi am garantat c─â ╚Öi MDRAP va achita la timp facturile”, a precizat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu. Tot ast─âzi, ministrul dezvolt─ârii a verificat stadiul lucr─ârilor de reabilitare a str─âzilor din Târgu Ocna (finan╚Ťate tot prin PNDL ┼či a c─âror valoare este de 3.728.613,36 lei): "Am fost s─â v─âd cu ochii mei un tronson de drum în Târgu Ocna care de 4 ani nu se mai finalizeaz─â, cu finan╚Ťare aprobat─â, de╚Öi doar anul trecut peste 260.000 de turi╚Öti l-au tranzitat c─âtre Salina Târgu Ocna. Nu tolerez întârzierile ╚Öi explica╚Ťiile, a╚Öadar, voi dispune Corpului de Control s─â verifice toate procedurile pentru a avea o solu╚Ťie urgent─â de finalizare a investi╚Ťiei."

Vizita s-a încheiat cu o întâlnire la Dofteana cu autorit─â╚Ťile publice locale din zon─â, pentru a discuta despre Fondul de Dezvoltare ┼či Investi┼úii (FDI), PNDL ╚Öi Codul Administrativ.