PNDL II: investitii in infrastructura educationala din Targu Ocna

Vineri, 16 Martie 2018

I Galerie foto I

Viceprim-ministrul Paul St─ânescu, ministrul dezvolt─ârii regionale ┼či administra┼úiei publice, a semnat ast─âzi, 16 martie, la Târgu Ocna (jud. Bac─âu), patru contracte de finan┼úare prin Programul Na┼úional de Dezvoltare Local─â (PNDL), etapa a doua, gestionat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice (MDRAP).

Contractele, în valoare de peste 18 milioane de lei, vizeaz─â reabilitarea ┼či modernizarea infrastructurii de înv─â┼ú─âmânt din ora┼č. Este vorba de construirea ┼či dotarea unui centru multifunc┼úional de tip cre┼č─â (2 milioane de lei), de modernizarea ┼či dotarea Colegiului Na┼úional „Costache Negri” (aprox. 10 milioane de lei), precum ┼či de reabilitarea, modernizarea ┼či dotarea a dou─â gr─âdini┼úe: Piticot A (peste 3 milioane de lei) ┼či Piticot B (aproape 3,5 milioane de lei).

La nivelul Guvernului, privim educa╚Ťia ca pe un factor strategic de dezvoltare. Educa┼úia a fost ┼či va r─âmâne un domeniu de interes major, mereu pe agenda public─â ┼či care este o prioritate de guvernare. Investind în înv─â┼ú─âmânt, investim, de fapt, în copiii no┼čtri ┼či în viitorul acestora. De aceea, contractele pe care le semn─âm ast─âzi sunt extrem de importante pentru ora┼čul Târgu Ocna ┼či pentru jude┼úul Bac─âu, întrucât avem datoria s─â le asigur─âm copiilor no┼čtri accesul la un înv─â╚Ť─âmânt de calitate, în cre┼če, gr─âdini┼úe ┼či ┼čcoli reabilitate ┼či modernizate”, a afirmat viceprim-ministrul Paul St─ânescu.

Prin PNDL 2, MDRAP asigur─â finan┼úarea pentru 9.500 de obiective de investi┼úii, dintre care 2.500 de cre┼če ┼či gr─âdini┼úe ┼či 2.000 de unit─â┼úi de înv─â┼ú─âmânt preuniversitar: „Acestea necesit─â efectuarea de lucr─âri pentru ob╚Ťinerea autoriza╚Ťiilor de func╚Ťionare ╚Öi pentru desf─â╚Öurarea în bune condi╚Ťii a procesului educa╚Ťional. De asemenea, ne preocup─â ca aceste unit─â┼úi de înv─â┼ú─âmânt s─â fie ┼či echipate corespunz─âtor, cu mobilier ╚Öcolar ╚Öi dot─âri didactice moderne (aparatur─â de laborator, biblioteci)”, a precizat ministrul dezvolt─ârii regionale.

* * *

PNDL este un program de finan╚Ťare multianual, ce are ca obiectiv general echiparea unit─â┼úilor administrativ-teritoriale cu toate dot─ârile tehnico-edilitare, de infrastructur─â educa┼úional─â, de s─ân─âtate ┼či de mediu, sportiv─â, social-cultural─â ┼či turistic─â, administrativ─â ┼či de acces la c─âile de comunica┼úie în vederea asigur─ârii unui climat investi╚Ťional atractiv pentru localit─â╚Ťile României.

Pot beneficia de finan╚Ťare, în cadrul PNDL, unit─â┼úile administrativ-teritoriale reprezentate de autorit─â┼úile administra┼úiei publice locale, respectiv comunele, municipiile ┼či ora┼čele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, jude┼úele, precum ┼či unit─â┼úile administrativ-teritoriale membre ale asocia┼úiilor de dezvoltare intercomunitar─â, constituite în condi┼úiile legii, pentru investi┼úiile realizate prin asocia┼úiile de dezvoltare intercomunitar─â.