PNDL I: sistem de alimentare cu apa, receptionat in Timis

Joi, 26 Iulie 2018

23 km de re╚Ťea de alimentare cu ap─â ┼či o sta╚Ťie de tratare s-au recep┼úionat ieri, 25 iulie, în comuna Denta (jud. Timi┼č).

Reabilitarea sistemului de alimentare cu ap─â a fost finan┼úat─â prin Programul Na┼úional de Dezvoltare Local─â (etapa I), coordonat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice, valoarea total─â a investi┼úiei fiind de 6.430.273,13 lei.

Cre┼čterea procentului de racordare la serviciile de alimentare cu ap─â ┼či canalizare constituie ┼úint─â asumat─â prin Programul de Guvernare, în cadrul Pachetului minim de servicii publice în fiecare localitate din mediul rural - 10S (zece servicii: s─ân─âtate, educa┼úie, ap─â-canalizare, energie termic─â ┼či electric─â, transport – drumuri, salubrizare, cultur─â, culte, sport, locuin┼ú─â), în vederea moderniz─ârii satului românesc.

* * *

PNDL este un program de finan╚Ťare multianual, coordonat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice, ce are ca obiectiv general echiparea unit─â┼úilor administrativ-teritoriale cu toate dot─ârile tehnico-edilitare, de infrastructur─â educa┼úional─â, de s─ân─âtate ┼či de mediu, sportiv─â, social-cultural─â ┼či turistic─â, administrativ─â ┼či de acces la c─âile de comunica┼úie în vederea asigur─ârii unui climat investi╚Ťional atractiv pentru localit─â╚Ťile României.

Pot beneficia de finan╚Ťare, în cadrul PNDL, unit─â┼úile administrativ-teritoriale reprezentate de autorit─â┼úile administra┼úiei publice locale, respectiv comunele, municipiile ┼či ora┼čele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, jude┼úele, precum ┼či unit─â┼úile administrativ-teritoriale membre ale asocia┼úiilor de dezvoltare intercomunitar─â, constituite în condi┼úiile legii, pentru investi┼úiile realizate prin asocia┼úiile de dezvoltare intercomunitar─â.