Peste 74 de milioane de euro alocate temporar pentru programe destinate IMM-urilor si finantate din fonduri europene

Miercuri, 1 Martie 2017

Guvernul a aprobat, prin Hot─ârâre, alocarea temporar─â a sumei de 74,052 milioane euro în scopul asigur─ârii necesarului de finan╚Ťare, pentru luna februarie 2017, Autorit─â╚Ťii de Management pentru Programul Opera╚Ťional Ini╚Ťiative pentru Întreprinderile Mici ╚Öi Mijlocii (POIIMM). Fondurile sunt alocate din venituri ob╚Ťinute din privatizare, de c─âtre Ministerul Finan╚Ťelor Publice.

Programul Opera╚Ťional Ini╚Ťiative pentru Întreprinderile Mici ╚Öi Mijlocii este gestionat de c─âtre Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra╚Ťiei Publice ╚Öi Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management, iar în octombrie 2016 a fost semnat Acordul de Finan╚Ťare între România ╚Öi Fondul European de Investi╚Ťii (FEI).

Suma alocat─â de Executiv va asigura necesarul de finan╚Ťare al Autorit─â╚Ťii de Management pentru POIIMM pentru efectuarea pl─â╚Ťii în contul Fondului European de Investi╚Ťii, în vederea implement─ârii instrumentelor financiare pentru asigurarea accesului IMM la finan╚Ťare în cadrul Axei Prioritare 1 „Cre╚Öterea accesului la finan╚Ťare a IMM-urilor din România”.

Sumele pl─âtite c─âtre FEI constituie cheltuieli eligibile în cadrul POIIMM, care se vor declara la Comisia European─â.

Sumele alocate temporar Autorit─â╚Ťii de Management vor fi rambursate Ministerului Finan╚Ťelor Publice, în euro, în dou─â tran╚Öe: 90% din sum─â pân─â la data de 29 septembrie 2017, iar restul de 10%, pân─â la data de 30 iunie 2018.

Sursa: Comunicat Guvern