Peste 155 milioane lei pentru reabilitarea si modernizarea unui tronson de drum din judetul Constanta

Miercuri, 17 Ianuarie 2018

Reprezentan╚Ťii Ministerului Dezvolt─ârii Regionale, Administra╚Ťiei Publice ╚Öi Fondurilor Europene (MDRAPFE) au semnat ast─âzi contractul de finan╚Ťare pentru proiectul de modernizare a unui drum secundar din jude╚Ťul Constan╚Ťa, în valoare total─â de peste 155 milioane lei.

"Locuitorii jude╚Ťului Constan╚Ťa vor avea în viitor ╚Öosele moderne ╚Öi sigure, care vor asigura un transport de calitate, o mai bun─â mobilitate ╚Öi implicit acces la locuri de munc─â mai bune", a declarat ministrul delegat al fondurilor europene, Marius NICA.

Proiectul va fi implementat în urm─âtorii cinci ani ╚Öi implic─â lucr─âri de reabilitare ╚Öi modernizare a drumului jude╚Ťean DJ 223 pe tronsonul Cernavod─â – Rasova – Aliman – Ion Corvin (39 km), construirea de trotuare ╚Öi piste pentru biciclete, precum ╚Öi construirea sau modernizarea sta╚Ťiilor de autobuz.

Printre beneficiarii acestui proiect se num─âr─â cele aproximativ 28 mii de persoane din localit─â╚Ťile amplasate pe traseul propus, dar ╚Öi angaja╚Ťii companiei care va realiza implementarea investi╚Ťiei (conform documenta╚Ťiei tehnico-economice, prin implementarea proiectului se vor crea 250 noi locuri de munc─â), care vor avea ╚Öansa unei stabilit─â╚Ťi financiare oferite de garan╚Ťia unui venit constant, dar ╚Öi ocazia de a putea performa pe plan profesional.

Tot în categoria beneficiarilor intr─â ╚Öi agen╚Ťii economici care î╚Öi desf─â╚Öoar─â activitatea în localit─â╚Ťile respective, administra╚Ťiile locale ╚Öi poten╚Ťialii investitori în arealul vestului jude╚Ťului Constan╚Ťa ╚Öi zona dun─ârean─â, proprietarii ╚Öi conduc─âtorii de autovehicule (prin îmbun─ât─â╚Ťirea parametrilor relevan╚Ťi: cre╚Öterea vitezei, a siguran╚Ťei rutiere ╚Öi a portan╚Ťei sectorului de drum modernizat).

Informa╚Ťii suplimentare despre proiect

Proiectul „Reabilitarea ╚Öi modernizarea drumului jude╚Ťean DJ 223 pe tronsonul Cernavod─â – Rasova – Aliman – Ion Corvin” este finan╚Ťat prin Programul Opera╚Ťional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritar─â 6 – Îmbun─ât─â╚Ťirea infrastructurii rutiere de importan╚Ť─â regional─â, Prioritate de investi╚Ťii 6.1 – Stimularea mobilit─â╚Ťii regionale prin conectarea nodurilor secundare ╚Öi ter╚Ťiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Despre Programul Opera╚Ťional Regional 2014-2020

Programul Opera╚Ťional Regional (POR) 2014 – 2020 are ca obiectiv general cre┼čterea competitivit─â┼úii economice ┼či îmbun─ât─â┼úirea condi┼úiilor de via┼ú─â ale comunit─â┼úilor locale ┼či regionale, prin sprijinirea dezvolt─ârii mediului de afaceri, infrastructurii ┼či serviciilor, pentru dezvoltarea durabil─â a regiunilor, astfel încât acestea s─â î┼či poat─â gestiona în mod eficient resursele ┼či s─â î┼či valorifice poten┼úialul de inovare ┼či de asimilare a progresului tehnologic.