Noi contracte de finantare semnate in cadrul Programului Interreg V-A Romania - Ungaria

Miercuri, 18 Iulie 2018

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), in calitate de Autoritate de Management a Programului Interreg V-A Romania – Ungaria 2014-2020, a semnat un nou contract de finantare prin primul Apel deschis, pentru proiectul ROHU35. Valoarea proiectului este de 1.663.232,70 euro, din care 1.340.577,23 euro, fonduri nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Alocarea FEDR in cadrul proiectului este de 623.108,17 euro pentru beneficiarul roman  si 717.469,06 euro pentru cel maghiar. Mai multe detalii despre proiectul contractat.

Tot in cadrul primului Apel deschis au fost semnate, de catre MDRAP, trei noi contracte de co-finantare cu beneficiari romani. Contractele semnate au o valoare totala de 333.871,14 euro, reprezentand co-finantarea acordata de la bugetul de stat.

Cei trei beneficiari romani  care au incheiat contracte de cofinantare sunt:

  • ROHU53, Comuna Sinmartin, jud. Bihor,
  • ROHU53, Asociatia Pescarilor Sportivi Aqua Crisius, jud. Bihor,
  • ROHU53, Fundatia pentru Cultura si Educatie ecologica Ecotop, jud. Bihor.

Noile proiecte contractate vizeaza initiative privind conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural, cultural si istoric (Prioritatea de investitii 6/c).

Le dorim succes beneficiarilor in implementarea proiectelor si ii asiguram de intregul sprijin din partea structurilor Programului in realizarea actiunilor si atingerea obiectivelor stabilite.

* * *

Programul Interreg V-A Romania-Ungaria 2014-2020 continua finantarea cooperarii transfrontaliere in zona de granita romano-ungara, realizata in perioada 2007-2013 prin intermediul Programului de cooperare transfrontaliera Ungaria-Romania, din Fondul European de Dezvoltare Regionala, cu sprijinul Uniunii Europene si al guvernelor celor doua state.

In aria eligibila sunt cuprinse opt judete: patru din Romania (Satu Mare, Bihor, Arad si Timis) si patru din Ungaria (Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés si Csongrád).

Bugetul total, care include si co-finantarea nationala, este de aproximativ 232 de milioane de euro. Din aceasta suma, aproximativ 189 de milioane de euro reprezinta alocarea din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR).