Ministrul Rovana Plumb va conduce delegatia Romaniei care va participa la Reuniunea ministrilor responsabili cu politica de coeziune din statele Visegrad + 4

Miercuri, 1 Martie 2017

În perioada 1-3 martie 2017 va avea loc, la Var╚Öovia, Reuniunea mini╚Ötrilor responsabili cu politica de coeziune din statele Vi╚Öegrad + 4 în vederea asum─ârii documentului de pozi╚Ťie comun privind politica de coeziune post-2020.

Documentul de pozi╚Ťie a fost ini╚Ťiat spre negociere de c─âtre pre╚Öedin╚Ťia polonez─â a Grupului Vi╚Öegrad, apoi negociat la nivel tehnic de reprezentan╚Ťii celor opt state. În cadrul acestei conferin╚Ťe la nivel înalt urmeaz─â a fi semnat la nivel politic de c─âtre mini╚Ötrii responsabili cu implementarea politicii de coeziune.

Pentru a veni în întâmpinarea preocup─ârilor Comisiei Europene privind politica de coeziune post-2020, Pre╚Öedin╚Ťia Grupului Vi╚Öegrad (Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia) a organizat reuniuni periodice pentru statele membre acestui grup, la care a invitat ╚Öi Bulgaria, Croa╚Ťia, România ╚Öi Slovenia (V+4). Reuniunile au vizat coagularea unei pozi╚Ťii comune a acestor state vizavi de orient─ârile generale privind politica de coeziune post-2020.

Din partea României, documentul de pozi╚Ťie comun privind politica de coeziune post - 2020 va fi semnat de doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru fonduri europene, care va conduce delega╚Ťia României.