Ministrul Rovana Plumb va conduce delegatia Romaniei care va participa la Reuniunea ministrilor responsabili cu politica de coeziune din statele Visegrad + 4

Miercuri, 1 Martie 2017

În perioada 1-3 martie 2017 va avea loc, la VarÈ™ovia, Reuniunea miniÈ™trilor responsabili cu politica de coeziune din statele ViÈ™egrad + 4 în vederea asumării documentului de poziÈ›ie comun privind politica de coeziune post-2020.

Documentul de poziÈ›ie a fost iniÈ›iat spre negociere de către preÈ™edinÈ›ia poloneză a Grupului ViÈ™egrad, apoi negociat la nivel tehnic de reprezentanÈ›ii celor opt state. În cadrul acestei conferinÈ›e la nivel înalt urmează a fi semnat la nivel politic de către miniÈ™trii responsabili cu implementarea politicii de coeziune.

Pentru a veni în întâmpinarea preocupărilor Comisiei Europene privind politica de coeziune post-2020, PreÈ™edinÈ›ia Grupului ViÈ™egrad (Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia) a organizat reuniuni periodice pentru statele membre acestui grup, la care a invitat È™i Bulgaria, CroaÈ›ia, România È™i Slovenia (V+4). Reuniunile au vizat coagularea unei poziÈ›ii comune a acestor state vizavi de orientările generale privind politica de coeziune post-2020.

Din partea României, documentul de poziÈ›ie comun privind politica de coeziune post - 2020 va fi semnat de doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru fonduri europene, care va conduce delegaÈ›ia României.