Ministrul delegat Rovana Plumb si comisarul european Corina Cretu s-au intalnit astazi

Joi, 16 Martie 2017

Ministrul delegat pentru fonduri europene, doamna Rovana Plumb, ╚Öi comisarul european pentru politica regional─â, doamna Corina Cre╚Ťu, au participat la o întâlnire de lucru pentru g─âsirea unor solu╚Ťii viabile ╚Öi cât mai rapide de a debloca mecanismele ╚Öi de a accelera atragerea fondurilor europene în contextul în care România înregistreaz─â acum o rat─â de absorb╚Ťie zero a fondurilor politicii de coeziune 2014-2020.

Desemnarea autorit─â╚Ťilor implicate în gestionarea fondurilor 2014-2020, lansarea cât mai rapid─â a cererilor de proiecte pentru aceste programe ╚Öi închiderea programelor opera╚Ťionale aferente perioadei 2007-2013 au fost principalele teme de discu╚Ťie.

Doamna comisar Corina CRE╚ÜU a precizat: „La nivelul Comisiei Europene, ne declar─âm întreaga disponibilitate de a sprijini România pentru a îndeplini obiectivele prioritare ale momentului: desemnarea autorit─â╚Ťilor, îndeplinirea condi╚Ťionalit─â╚Ťilor restante, deblocarea lans─ârilor de apeluri, debirocratizarea ╚Öi simplificarea procesului”.

„Trebuie s─â scoatem România din viteza zero, unde a fost ╚Ťinut─â un an, ╚Öi s─â o ducem în viteza a cincea. S─â atragem de la CE 5,2 miliarde euro din fondurile aferente politicii de coeziune, politicii agricole comune ╚Öi politicii de pescuit este obiectivul pe care s─â îl atingem în acest an”, a declarat doamna Rovana Plumb, ministrul delegat pentru fonduri europene.