Ministrul delegat Marius Nica a participat la Consiliul de Afaceri Generale - Bruxelles

Miercuri, 15 Noiembrie 2017

"Politica de Coeziune trebuie s─â fie sus╚Ťinut─â în continuare, deoarece a demonstrat valoare adaugat─â, conducând la cre╚Ötere general─â ╚Öi noi locuri de munc─â în toat─â Europa. A r─âspuns provoc─ârilor ap─ârute, oferind solu╚Ťii integrate ╚Öi diferen╚Ťiate la nivel european, regional ╚Öi local", a afirmat ast─âzi, la Consiliul de Afaceri Generale (CAG) de la Bruxelles, Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene.

În cadrul reuniunii CAG, reprezentan╚Ťii Statelor Membre au analizat modificarea prevederilor Regulamentului UE 1303/2013 ╚Öi ac╚Ťiunile premerg─âtoare Politicii de Coeziune post-2020, pe baza celui de-al ╚Öaptelea Raport despre situa╚Ťia economic─â, social─â ╚Öi teritorial─â la nivelul UE.

Participan╚Ťii au discutat despre modul în care politicile europene pot fi sus╚Ťinute ╚Öi prioritizate pentru a r─âspunde evolu╚Ťiilor de la nivelul UE, despre stabilitatea ╚Öi planificarea strategic─â pentru investi╚Ťii pe termen lung versus flexibilitate pentru abordarea schimb─ârilor ap─ârute, tranzi╚Ťia gradual─â între perioadele de programare, stabilirea unui set comun de reguli pentru Politica de Coeziune ╚Öi alte instrumente financiare pentru programe asem─ân─âtoare, precum ╚Öi despre mijloacelele de simplificare în aplicarea acestei politici.

"Sus╚Ťinem ferm simplificarea în mod real a procedurilor de implementare a programelor, care trebuie s─â favorizeze climatul de investi╚Ťii r─âspunzând provoc─ârilor întâmpinate de beneficiari ╚Öi autorit─â╚Ťi ╚Öi, în acela╚Öi timp, s─â garanteze cheltuirea corect─â a fondurilor, f─âr─â birocra╚Ťie nejustificat─â", a precizat ministrul Nica.

Pe agenda ministrului delegat pentru Fonduri Europene, în afar─â de participarea la reuniunea CAG, mai sunt prev─âzute întrevederi cu Mark Lemaître, director general DG Regio, ╚Öi cu ministrul pentru Finan╚Ťe, Cheltuieli Publice ╚Öi Reform─â din Republica Irlanda, Patrick O'Donovan.