Ministrul delegat al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, in vizita de lucru la Bruxelles

Marti, 28 Martie 2017

I Galerie foto I

Doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, se afl─â într-o vizit─â de lucru la Bruxelles, pentru a continua ╚Öi aprofunda dialogul cu reprezentan╚Ťii Comisiei Europene. În cadrul vizitei, sunt prev─âzute întrevederi cu doamna Corina Cre╚Ťu, comisar european pentru Politica Regional─â, doamna Elzbieta Bienkowska, comisar european pentru Pia╚Ťa Intern─â, Industrie, Antreprenoriat ╚Öi IMM-uri ╚Öi cu domnul Jyrki Katainen, vicepre╚Öedinte al Comisiei Europene, responsabil cu Ocuparea For╚Ťei de Munc─â, Cre╚Ötere Economic─â, Investi╚Ťii ╚Öi Competitivitate.

Vizita mea la Bruxelles se înscrie în demersurile pe care Guvernul Grindeanu le întreprinde pentru a atinge ╚Ťintele planificate prin Programul de Guvernare. Ne concentr─âm în acest an pe solu╚Ťii ╚Öi mecanisme de simplificare pentru atragerea de fonduri europene în România. Este nevoie de o nou─â abordare, de o nou─â filozofie de a ne raporta la fondurile europene, fiindc─â ne dorim ca de aceste fonduri ╚Öi de implementarea proiectelor s─â beneficieze fiecare român. În acest sens, întâlnirile pe care le am cu reprezentan╚Ťii Comisiei Europene au drept obiectiv g─âsirea rapid─â a solu╚Ťiilor pentru deblocarea mecanismelor ╚Öi accelerarea absorb╚Ťiei, în contextul în care s-a pierdut un an din implementare", a declarat doamna Rovana Plumb.

Ministrul român a mai ar─âtat, în cadrul întrevederilor avute, c─â România are nevoie de proiecte care s─â poat─â fi finan╚Ťate în perioada 2014 – 2020 ╚Öi a subliniat necesitatea concentr─ârii pe dou─â direc╚Ťii prioritare: infrastructur─â ╚Öi proiecte sociale, care înseamn─â, concret, locuri de munc─â ╚Öi dezvoltare pe termen lung, adic─â îndeplinirea obiectivelor asumate prin Programul de Guvernare.

La rândul sau, doamna Corina Cre╚Ťu, comisar european pentru Politica Regional─â, s-a declarat încrez─âtoare în ceea ce prive╚Öte evolu╚Ťia absorb╚Ťiei pentru ╚Ťara noastr─â ╚Öi a apreciat faptul c─â fondurile europene sunt privite ca o prioritate de actualul guvern de la Bucure╚Öti. A reamintit c─â cele 23 de miliarde de euro alocate sunt o oportunitate important─â pentru dezvoltarea României.

M-am bucurat s─â o rev─âd ast─âzi la Bruxelles pe doamna Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene. Am reluat discu╚Ťiile purtate la Bucure╚Öti cu privire la prioritizarea investi╚Ťiilor ╚Öi accelerarea implement─ârii programelor 2014-2020”, a afirmat doamna Corina Cre╚Ťu.

Pe agenda ministrului român la Bruxelles sunt prev─âzute, de asemenea, întâlniri cu domnul Marc Lemaître, director general în cadrul DG Regio, domnul Carsten Rasmussen, ╚Öef de unitate DG Regio, domnul Michel Servoz, director general DG Ocupare, domnul Francisco Merchan Cantos, director Unitatea de Audit a CE, precum ┼či cu doamna Lowri Evans, director general DG Pia╚Ťa Intern─â.