Lucrarile la Complexul Sportiv "Ion Oblemenco" se apropie de finalizare

Joi, 11 Mai 2017

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul dezvolt─ârii regionale, administra┼úiei publice ┼či fondurilor europene (MDRAPFE), a vizitat ieri, 10 mai, ┼čantierul Complexului Sportiv „Ion Oblemenco” din Craiova (finan╚Ťat de MDRAPFE, prin Compania Na╚Ťional─â de Investi╚Ťii), pentru a verifica stadiul lucr─ârilor.

Stadionul a fost conceput pentru a putea g─âzdui meciuri din cadrul UEFA Euro 2020 Tournament, FIFA WORLD CUP, UEFA Champions League, UEFA Europa League, FRF – Liga I. Stadionul va putea fi folosit, de asemenea, pentru alte tipuri de sporturi, precum: rugby (Rugby Union si Rugby League, rugby in 7), oin─â, hochei pe iarb─â, minihochei sau fotbal american. De asemenea, în incinta complexului sportiv, se vor putea organiza ╚Öi concerte, târguri, expozi╚Ťii, evenimente culturale ╚Öi sociale.

Obiectivul de investi┼úii va cuprinde un stadion de fotbal, cu capacitatea de 30.929 de locuri pentru spectatori (dintre care 124 de locuri pentru persoanele cu dizabilit─â╚Ťi locomotorii ┼či pentru înso╚Ťitorii acestora), spa╚Ťii destinate sportivilor (vestiare cu grupuri sanitare, s─âli de antrenament, cabinet medical), presei (tribuna media, SMC - central media al stadionului -, zona de lucru pentru pres─â, sal─â de conferin╚Ťe, zon─â mixt─â, zon─â flash interviu ╚Öi studiouri TV etc.), administra╚Ťie (birouri, s─âli de ╚Öedin╚Ť─â ╚Öi proiec╚Ťie, spa╚Ťii de depozitare, vestiare etc.), zon─â de cazare sportiv─â cu camere ╚Öi cu facilit─â╚Ťi de recuperare pentru sportivi (38 camere) ╚Öi va fi prev─âzut cu parc─âri ╚Öi accese de diferite categorii concepute ╚Öi realizate într-o manier─â de organizare flexibil─â, care va permite folosirea optim─â a spa╚Ťiului în func╚Ťie de necesit─â╚Ťile organizatorilor de evenimente din fiecare dintre cele 3 obiective: stadion de fotbal, stadion de atletism, sal─â polivalent─â.

Proiectul obiectivului a fost aprobat prin HG nr. 900/2014, contractul de execu┼úie a fost semnat în mai 2015, iar în septembrie 2015 au demarat lucr─ârile propriu-zise. Valoarea total─â a contractului este de 216.068.596,92 lei cu TVA. Pân─â în prezent, gradul de execu╚Ťie a lucr─ârilor este de aproximativ 85%, iar 60% din pl─â╚Ťi au fost efectuate.

Construirea Complexului Sportiv Craiova - Stadion de fotbal este o investi╚Ťie semnificativ─â ╚Öi face parte dintre proiectele incluse în Memorandumul privind proiectele de investi╚Ťii publice semnificative prioritizate, dat fiind faptul c─â este un proiect de anvergur─â, cu o valoare mai mare de 100 de milioane de lei, cu un impact major asupra municipiului Craiova, dar ╚Öi a întregii regiuni de sud-vest a României.

Complexul sportiv va fi finalizat în luna iulie a acestui an, dup─â care beneficiarul va demara procedurile de autorizare ╚Öi omologare.

Sursa: Comunicat CNI