Judetul Timis primeste ajutoare financiare pentru localitatile afectate de furtunile din luna septembrie

Miercuri, 6 Decembrie 2017

Guvernul României a alocat peste 3 milioane de lei, pentru înl─âturarea efectelor calamit─â╚Ťilor naturale produse de furtuni, în luna septembrie a acestui an, în jude╚Ťul Timi╚Ö.

Alocarea este prev─âzut─â într-o hot─ârâre aprobat─â de guvern în ╚Öedin╚Ťa de ast─âzi, la propunerea Ministerului Dezvolt─ârii Regionale, Administra╚Ťiei Publice ╚Öi Fondurilor Europene. Astfel, 30 de beneficiari vor primi fonduri pentru achitarea cheltuielilor urgente necesare pentru realizarea de repara╚Ťii ╚Öi reabilitare pentru gr─âdini╚Ťe, ╚Öcoli, muzee, unit─â╚Ťi medicale ╚Öi alte cl─âdiri ╚Öi construc╚Ťii care apar╚Ťin administra╚Ťiilor locale. Beneficiarii sunt Consiliul Jude╚Ťean Timi╚Ö ╚Öi autorit─â╚Ťile publice locale din 29 de comune ╚Öi ora╚Öe din jude╚Ť.

Preciz─âm c─â jude╚Ťului Timi╚Ö i-au mai fost acordate ajutoare financiare în valoare de 2,24 milioane lei, printr-o hot─ârâre de guvern adoptat─â în luna septembrie a.c., îns─â, dup─â finalizarea evalu─ârii pagubelor de c─âtre Comitetele pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â ╚Öi dup─â adoptarea hot─ârârii de guvern men╚Ťionate, au ap─ârut noi solicit─âri de sprijin financiar din partea autorit─â╚Ťilor administra╚Ťiei publice locale.

Banii se aloc─â din Fondul de interven╚Ťie la dispozi╚Ťia Guvernului.

Astfel, pentru asigurarea sumelor necesare, se suplimenteaz─â cu 3 milioane de lei Fondul de interven╚Ťie la dispozi╚Ťia Guvernului, din Fondul de rezerv─â bugetar─â la dispozi╚Ťia Guvernului, prev─âzut în bugetul de stat pe anul 2017.

Sursa: Comunicat Guvern