Intrevedere romano-chineza, la sediul MDRAP

Vineri, 23 Martie 2018

Viceprim-ministrul Paul St─ânescu, ministrul dezvolt─ârii regionale ┼či administra┼úiei publice, s-a întâlnit ast─âzi, 23 martie, cu E.S. Xu Feihong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.

Cu aceast─â ocazie, cei doi oficiali au apreciat excelentele rela┼úii bilaterale dintre cele dou─â ┼ú─âri, precum ┼či interesul manifestat în exploatarea pe mai departe a importantului poten┼úial de cooperare dintre România ┼či Republica Popular─â Chinez─â.

Datorit─â rela┼úiei privilegiate care s-a stabilit între România ┼či Republica Popular─â Chinez─â, parteneriatul nostru a fost concretizat în multiple ╚Öi importante domenii, ceea ce ne confer─â speran┼úa c─â ╚Öi în continuare vom r─âmâne aceia╚Öi parteneri în dezvoltarea ┼či promovarea unor ini┼úiative comune.În acest context, subliniez faptul c─â, la nivelul administra╚Ťiilor locale, cooperarea a cunoscut o dezvoltare constant─â în ultimii ani, aspect pe care dorim s─â îl încuraj─âm în continuare, inclusiv prin promovarea proiectelor cu relevan╚Ť─â local─â. În prezent, exist─â un num─âr important de acorduri de înfr─â╚Ťire în vigoare, la nivel de municipii sau jude╚Ťe, respectiv provincii”, a subliniat viceprim-ministrul Paul St─ânescu.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre demersurile care se fac pentru atragerea investitorilor chinezi în România, inclusiv în ceea ce prive┼čte crearea parcurilor industriale.

În acest sens, ministrul dezvolt─ârii ┼či-a manifestat întreaga disponibilitate pentru materializarea unor astfel de ini╚Ťiative: „Înfiin┼úarea unui parc industrial în parteneriat cu Republica Popular─â Chinez─â reprezint─â o prioritate întrucât se subscrie m─âsurilor avute în vedere pentru atragerea investi┼úiilor care v─âd România ca o poart─â strategic─â pentru intrarea în Uniunea European─â ┼či pentru dezvoltarea rela┼úiilor de parteneriat, cu accent pe rela┼úiile economice ┼či comerciale cu ┼ú─âri din afara pie┼úei unice europene.”