INTERREG IPA Romania - Serbia, Ziua Cooperarii Europene

Luni, 25 Septembrie 2017

„Ziua Cooper─ârii Europene” se s─ârb─âtore╚Öte anual (începând cu anul 2012) în data de 21 septembrie. Evenimentul se deruleaz─â sub deviza ”La grani╚Ťe ne dezvolt─âm împreun─â” ╚Öi are ca scop celebrarea cooper─ârii între regiuni ╚Öi ╚Ť─âri europene. Aceasta campanie este coordonat─â de Programul INTERACT, în colaborare cu Comisia European─â ╚Öi este sus╚Ťinut─â de c─âtre Comitetul Regiunilor ╚Öi Parlamentul European.

În acest an, sute de evenimente locale au fost programate în întreaga Europ─â, atât în statele membre ale UE, cât ╚Öi în ╚Ť─ârile vecine, preconizându-se implicarea a mii de locuitori în aceste ac╚Ťiuni care î╚Öi propun în primul rând diseminarea informa╚Ťiilor privind cooperarea european─â de-a lungul grani╚Ťelor. Mai multe detalii legate de evenimentul desf─â╚Öurat la nivel european pot fi accesate aici.

Secretariatul Comun al Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalier─â România - Serbia din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalier─â Timi╚Öoara a organizat evenimentul de s─ârb─âtorire a Zilei Cooper─ârii Europene vineri, 22 septembrie 2017, în centrul ora╚Öului Kikinda, Serbia, cu începere de la ora 15.00, ora local─â printr-un concert, al─âturi de C─âlin Bârcean din România ╚Öi Milan Lepedat din Serbia, la care au asistat peste 1.000 de persoane. Pe panoul cooper─ârii transfrontaliere montat lâng─â scen─â, participan╚Ťii au transmis mesaje cu privire la cooperarea transfrontalier─â dintre cele dou─â state. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Prim─âria ora╚Öului Kikinda.

Mai multe informa╚Ťii legate de Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalier─â România - Serbia pot fi accesate prin www.romania-serbia.net sau www.brct-timisoara.ro.

* * *

Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalier─â România-Serbia este unul dintre cele 6 programe de cooperare teritorial─â european─â gestionate de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra╚Ťiei Publice ╚Öi Fondurilor Europene, în calitate de autoritate de management.