INTERREG IPA Romania-Serbia - prelungirea termenului de depunere a propunerilor de proiecte

Luni, 26 Martie 2018

Comitetul Comun de Monitorizare a Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalier─â România – Serbia a decis, în data de 23 martie a.c, schimbarea termenului pân─â la care se pot depune propuneri de proiecte în cadrul celui de-al doilea apel al Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalier─â România-Serbia, oferind ini╚Ťiatorilor de proiecte o perioad─â suplimentar─â de aproximativ 3 s─âpt─âmâni pentru preg─âtirea ╚Öi scrierea proiectelor.

Analizând argumentele exprimate la nivel regional transfrontalier, precum ╚Öi dorin╚Ťa de a avea propuneri de proiecte performante, Comitetul Comun de Monitorizare a Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalier─â România – Serbia a decis stabilirea datei de 24 aprilie 2018, ora 16.00, ora local─â a României, ca nou termen-limit─â pentru depunerea propunerilor de proiecte transfrontaliere româno-sârbe, în mod exclusiv prin accesarea portalului e-MS.

Decizia de a prelungi perioada de depunere a propunerilor de proiecte de la data de 30 martie 2018 la data de 24 aprilie 2018 este bazat─â pe solicit─ârile primite din partea mai multor poten╚Ťiali beneficiari din ambele ╚Ť─âri, ini╚Ťiatori de proiecte transfrontaliere româno-sârbe, care doresc crearea unor proiecte de bun─â calitate.

Începând din luna noiembrie 2017, odat─â cu lansarea celui de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte, autorit─â╚Ťile de implementare au organizat mai multe workshop-uri ╚Öi evenimente de prezentare în România ╚Öi Serbia, existând un interes deosebit de ridicat din partea ini╚Ťiatorilor de proiecte, cum este cazul ╚Öcolilor, spitalelor, organiza╚Ťiilor nonprofit ╚Öi autorit─â╚Ťilor publice locale ╚Öi regionale. Autorit─â╚Ťile de implementare ofer─â în continuare tot suportul necesar celor interesa╚Ťi, inclusiv prin intermediul serviciului de informare Help Desk, deschis în cadrul Secretariatului Comun al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalier─â Timi╚Öoara.

Suma alocat─â pentru acest apel de propuneri de proiecte este de aproximativ 20 de milioane de euro. Poten╚Ťialii beneficiari, precum ╚Öi to╚Ťi cei interesa╚Ťi de cooperarea transfrontalier─â româno-sârb─â pot ob╚Ťine mai multe informa╚Ťii accesând site-ul programului.