INTERREG EUROPE - al treilea apel de proiecte, deschis pana pe 30 iunie

Vineri, 3 Martie 2017

Sesiunea de depunere a cererilor de finan┼úare prin programul INTERREG EUROPE este deschis─â începând din 1 martie a.c. pân─â pe 30 iunie a.c. Bugetul pentru acest apel de proiecte este de aproximativ 147 de milioane de euro.

Apelul se adreseaz─â autorit─â╚Ťilor publice na╚Ťionale, regionale ╚Öi locale, organiza╚Ťiilor neguvernamentale ╚Öi altor organiza╚Ťii care gestioneaz─â definirea ╚Öi implementarea politicii regionale. Proiectele propuse trebuie s─â vizeze una dintre tematicile:

  • Cercetare ╚Öi inovare
  • Competitivitatea IMM-urilor
  • Economia cu emisii reduse de dioxid de carbon
  • Mediu ╚Öi eficien╚Ťa resurselor

Pe toat─â durata apelului, se pot depune cereri de finan┼úare prin intermediul sistemului online iOLF. Programul INTERREG EUROPE ofer─â asisten╚Ť─â în elaborarea cererii de finan╚Ťare. Cei interesa╚Ťi pot g─âsi, pe site-ul Programului, idei privind instrumentele de identificare a partenerilor ╚Öi proiectelor, a evenimentelor dedicate aplican╚Ťilor, pot urm─âri videoclipuri cu instruc╚Ťiuni, se pot informa cu privire la cele mai frecvente întreb─âri, pot solicita feedback individual, pot lua parte la diferite workshop-uri ╚Öi webinarii.

Sesiuni online de întreb─âri ╚Öi r─âspunsuri au loc pe toat─â durata apelului, în aproape fiecare zi de vineri. Vizita╚Ťi site-ul pentru a v─â înregistra la aceste sesiuni, pentru acces la documente ╚Öi linkuri utile.

În perioada 22-23 martie a.c., Interreg Europe organizeaz─â, la Malta, cel de-al treilea Forum Interregional de Cooperare “Europe, let’s cooperate!” (“Europa, hai s─â cooper─âm!”) Evenimentul se va axa pe acordarea de consultan╚Ť─â poten╚Ťialilor aplican╚Ťi pentru cel de-al treilea apel. Mai sunt pu╚Ťine locuri disponibile, a╚Öadar v─â invit─âm s─â v─â înregistra╚Ťi cât mai curând accesand sectiunea de pe site.

La nivelul României, programul este gestionat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra╚Ťiei Publice ╚Öi Fondurilor Europene, în calitate de autoritate na╚Ťional─â.

***

Programul Interreg Europe sprijin─â guvernele locale ╚Öi regionale din Europa în elaborarea ╚Öi dezvoltarea unor politici mai bune, sustenabile, prin crearea de oportunit─â╚Ťi pentru schimbul de idei, solu╚Ťii ╚Öi experien╚Ť─â. Programul ofer─â pân─â la 85% cofinan╚Ťare pentru activit─â╚Ťi precum vizite de studii sau dezvoltarea unui plan de ac╚Ťiune ╚Öi sprijin─â proiecte cu durata de 3-5 ani, din cel pu╚Ťin trei ╚Ť─âri europene.

În func╚Ťie de num─ârul de parteneri implica╚Ťi ╚Öi de durata proiectului, bugetul mediu total al unui proiect este de aproximativ 1-2 milioane de euro. Pentru a fi eligibili pentru sprijin financiar Interreg Europe, cel pu╚Ťin jum─âtate dintre partenerii de proiecte trebuie s─â activeze în cadrul unor programe opera╚Ťionale din Fonduri Structurale.

Pentru perioada 2014-2020, în cadrul Programului sunt disponibili 359 milioane de euro, finan╚Ťa╚Ťi prin Fondul European de Dezvoltare Regional─â (FEDR).

Link-uri utile: