Incurajarea investitiilor si crearea de noi locuri de munca - prioritati de guvernare

Vineri, 16 Februarie 2018

I Galerie foto I

„Guvernul României încurajeaz─â investi┼úiile în România ┼či î╚Öi propune ca obiectiv cre╚Öterea competitivit─â╚Ťii economice ╚Öi îmbun─ât─â╚Ťirea condi╚Ťiilor de via╚Ť─â ale comunit─â╚Ťilor locale ╚Öi regionale, prin sprijinirea dezvolt─ârii mediului de afaceri, a infrastructurii ╚Öi a serviciilor oferite cet─â╚Ťeanului”, a afirmat ast─âzi, 16 februarie, viceprim-ministrul Paul St─ânescu, ministrul dezvolt─ârii regionale ┼či administra┼úiei publice.

Declara┼úia a fost f─âcut─â în contextul particip─ârii ministrului dezvolt─ârii la evenimentul de lansare în produc┼úie a Sec┼úiei nr. 6 – Complex de tratamente termice HTP la TMK-ARTROM SA Slatina.

Cu aceast─â ocazie, viceprim-ministrul St─ânescu a apreciat c─â „uzina din Slatina este o dovad─â concret─â c─â, atunci când exist─â un management performant, bazat pe interes ┼či implicare, se pot realiza lucruri extraordinare, care s─â te plaseze ca lider în domeniu”.

„Modelul economic pe care Guvernul îl va aplica în perioada 2018-2020 vizeaz─â atât îmbun─ât─â╚Ťirea mediului de afaceri din România, cât ╚Öi cre╚Öterea bun─âst─ârii tuturor românilor. Totodat─â, ne propunem ca România s─â se îndep─ârteze, în urm─âtorii ani, de statutul de economie cu for╚Ť─â de munc─â ieftin─â ╚Öi s─â se îndrepte spre statutul de economie bazat─â pe inova╚Ťie ╚Öi cu for╚Ť─â de munc─â bine preg─âtit─â”, a mai precizat viceprim-ministrul Paul St─ânescu.

* * *

Cu un export în statele membre UE ┼či SUA-Canada de circa 85% din produsele sale, TMK Artrom SA Slatina reprezint─â unul dintre cei mai importan┼úi exportatori români, de produse de înalt─â calitate, de tip PREMIUM, din gama ┼úevilor industriale de o┼úel, f─âr─â sudur─â. În plus, TMK-ARTROM reprezint─â ┼či cartierul general al Diviziei Europene a TMK ┼či compania conduc─âtoare a acestei divizii.

Noua capacitate de tratamente termice va realiza anual 165.000 tone de ┼úevi tratate termic, din care circa 90.000 tone ┼úevi cu tratamente de tip Premium, ┼úevi cu grosime de perete de pân─â la 60 mm, fiind instala┼úie unicat.