Guvernul Romaniei va dona Ministerului Educatiei din Republica Moldova inca 96 de microbuze destinate transportului de elevi

Miercuri, 12 Aprilie 2017

Ast─âzi, 12 aprilie, s-a semnat contractul prin care 96 de microbuze ┼čcolare au fost donate de Guvernul României (reprezentat de Ministerul Finan╚Ťelor Publice), Guvernului Republicii Moldova (reprezentat de c─âtre Ministerul Educa╚Ťiei).

Dona┼úia a fost prev─âzut─â în cadrul Memorandumului semnat pe 22 martie a.c., între guvernele celor dou─â ┼ú─âri, pentru acordarea de asisten┼ú─â în domeniul educa┼úiei, respectiv continuarea programului de dona┼úie de microbuze ┼čcolare în scopul solu┼úion─ârii situa┼úiilor celor mai dificile ┼či urgente din mediul rural al Republicii Moldova.

Este vorba de 96 de microbuze destinate transportului de elevi, respectiv 95 de autovehicule tip 16+1 locuri pe scaune ╚Öi a unui autovehicul destinat transportului persoanelor cu mobilitate redus─â ╚Öi echipat pentru 2 locuri speciale – fotolii (scaune) rulante.

Cele 96 de microbuze, care au fost achizi╚Ťionate de c─âtre Ministerul Dezvolt─ârii Regionale Administra┼úiei Publice ╚Öi Fondurilor Europene, sunt complet echipate ┼či preg─âtite pentru introducerea lor în exploatare, partea român─â suportând, totodat─â, ╚Öi cheltuielile aferente livr─ârii acestora în Municipiul Chi╚Öin─âu.

Noile microbuze ar urma s─â ajung─â în Republica Moldova în cursul lunii mai a.c. ╚Öi vor fi repartizate în func╚Ťie de necesit─â╚Ťile identificate, în mod prioritar ╚Öcolilor de circumscrip╚Ťie la nivel raional. Bunurile mobile vor avea culoarea galben─â aplicat─â prin vopsire pe toat─â suprafa╚Ťa exterioar─â ╚Öi dou─â casete luminoase cu inscrip╚Ťia “TRANSPORT ELEVI”.

Pe lâng─â cele 96 de microbuze, România a mai donat Republicii Moldova, în septembrie 2014, alte 100 de microbuze destinate transportului elevilor.