Finantare MDRAP pentru judetul Giurgiu

Joi, 19 Aprilie 2018

„┼×tiu c─â drumul pe care autorit─â┼úile locale îl parcurg pentru ca proiectele comunit─â┼úii s─â demareze ┼či, ulterior, s─â se încheie cu succes, nu este unul u┼čor, îns─â suntem cu to┼úii în slujba cet─â┼úenilor ┼či cel mai important lucru este s─â reu┼čim s─â ridic─âm nivelul de trai al acestora, oferindu-le serviciile de care au nevoie în localit─â┼úile din care provin”, a afirmat, ast─âzi, 19 aprilie, viceprim-ministrul Paul St─ânescu, ministrul dezvolt─ârii regionale ┼či administra┼úiei publice, cu ocazia unei vizite în Giurgiu.

Ministrul dezvolt─ârii a vorbit despre proiectele implementate în jude┼ú, prin intermediul programelor gestionate de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice (MDRAP), subliniind necesitatea ca autorit─â┼úile publice locale s─â demareze cât mai rapid proiectele aprobate prin Programul Na┼úional de Dezvoltare Local─â ┼či prin intermediul fondurilor europene, în vederea moderniz─ârii ┼či reabilit─ârii infrastructurii de baz─â (ap─â-canalizare, ╚Öcoli, spitale, drumuri etc.) la nivelul tuturor localit─â╚Ťilor.

La nivelul jude┼úului Giurgiu, numai prin PNDL Etapa I, avem 124 de obiective finan┼úate, în valoare total─â de aproape 600 de milioane de lei. În etapa a II-a a PNDL, avem 190 de obiective finan┼úate (189 contracte semnate), în valoare total─â de aproximativ 750 de milioane de lei. Prin Programul Opera┼úional Regional 2014-2020, am semnat un contract pentru reabilitarea termic─â a 6 blocuri în cartierul Policlinic─â din municipiul Giurgiu (2,8 milioane de lei), iar prin programul de cooperare transfrontalier─â INTERREG România-Bulgaria, sunt 7 proiecte în implementare (peste 800 de milioane de lei) ┼či 7 proiecte în contractare (peste 30 de milioane de lei)”, a men┼úionat viceprim-ministrul Paul St─ânescu.

În prezent, în municipiul Giurgiu, sunt în execu┼úie ┼či 22 de apartamente pentru tineri, destinate închirierii (peste 3 milioane de lei), iar un proiect pentru alte 44 de apartamente se afl─â pe circuitul de avizare al MDRAP.

De asemenea, la nivelul jude┼úului, 6 obiective sunt în diferite stadii de execu┼úie, prin intermediul Companiei Na┼úionale de Investi┼úii (CNI), ┼či vizeaz─â construirea a dou─â s─âli de sport, precum ┼či reabilitarea ┼či modernizarea unei institu┼úii de înv─â┼ú─âmânt, a dou─â centre culturale ┼či a unei zone de agrement. În total, din 2002, pân─â în prezent, au fost recep┼úionate 17 obiective realizate prin intermediul CNI, în valoare total─â de peste 38 de milioane de lei.

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0