EURO 2020: lucrarile la stadioanele Steaua si Giulesti, in grafic

Marti, 19 Martie 2019

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvolt─ârii regionale ┼či administra┼úiei publice, ┼či Gheorghe Popescu, consilier onorific al premierului, au verificat ast─âzi, 19 martie, stadiul lucr─ârilor la stadioanele Steaua Bucure┼čti ┼či Giule┼čti „Valentin St─ânescu”.

Ne-am asumat luna mai a anului 2020 ca termen pentru începerea meciurilor de antrenament pe cele dou─â stadioane ╚Öi ne vom ╚Ťine de cuvânt. Constructorii ne-au asigurat c─â se lucreaz─â non-stop, inclusiv noaptea ┼či în weekenduri, întrucât este foarte important s─â ne încadr─âm în termene ┼či s─â ne respect─âm angajamentele fa┼ú─â de UEFA. De aceea, eu voi merge s─âpt─âmânal pe stadioane pentru a verifica stadiul lucr─ârilor”, a declarat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.

Pentru stadionul Steaua Bucure┼čti a fost emis ordinul de începere a lucr─ârilor de execu┼úie pe 25 februarie 2019. La finalizare, stadionul va avea o capacitate de 31.254 de locuri, o suprafa┼ú─â construit─â de 82.000 mp, valoarea lucr─ârilor fiind de aproximativ 64,5 milioane de euro (cu TVA, taxe ┼či cote incluse).

Stadionul Giule┼čti „Valentin St─ânescu” este în plin proces de demolare ┼či, în cel mai scurt timp, se va depune documen┼úia pentru ob┼úinerea autoriza┼úiei de construire. Valoarea lucr─ârilor este de aproximativ 29 milioane de euro (cu TVA, taxe ┼či cote incluse), iar dup─â reconstruc┼úie, arena va beneficia de 14.000 de locuri ┼či o suprafa┼ú─â de joc de 105 m lungime ┼či 68 m l─â┼úime.

Cele dou─â obiective vor fi realizate de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice, prin Compania Na┼úional─â de Investi┼úii (CNI), în vederea organiz─ârii, în România, a unor meciuri din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 (EURO 2020).