Comitetul Comun de Monitorizare a Programului Operational Comun Romania-Republica Moldova 2014-2020

Joi, 14 Decembrie 2017

Miercuri, 13 decembrie, a avut loc, la Iasi, cea de-a doua reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare a Programului Opera┼úional Comun România - Republica Moldova 2014-2020.

Principalele subiecte dezb─âtute au vizat stadiul implement─ârii Programului, demersurile necesare pentru contractarea oficiului anten─â al Secretariatului Tehnic Comun, precum ┼či stadiul preg─âtirii Proiectelor Mari de Infrastructur─â incluse în Program (aflate, în prezent, în etapa a doua de selec┼úie – elaborarea documenta┼úiei tehnice, în vederea aprob─ârii de c─âtre Comisia European─â). În acest sens, Comitetul Comun de Monitorizare a acordat mandat Autorit─â┼úii de Management pentru transmiterea proiectelor mari de infrastructur─â la CE dup─â finalizarea procedurilor de verificare a documenta┼úiei acestora.

De asemenea, au avut loc discu┼úii referitoare la ac┼úiunile pe care partenerii din Republica Moldova trebuie s─â le desf─â┼čoare pentru definitivarea sistemului de management ┼či control în Republica Moldova, dar ┼či cu privire la apelurile de proiecte. Comitetul Comun de Monitorizare a decis lansarea apelurilor pe 20 decembrie, cu termen de depunere de 4 luni ┼či 15 zile calendaristice, atât pentru proiecte hard, cât ┼či pentru proiecte soft.

La reuniune, au fost prezen┼úi reprezentan┼úi ai celor dou─â state participante în program ┼či ai Autorit─â┼úii de Management.