CNI - noi investitii in judetul Suceava

Joi, 2 Mai 2019

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvolt─ârii regionale ┼či administra┼úiei publice, a semnat ast─âzi, 2 mai 2019, la Sucevi╚Ťa, trei contracte în valoare de 14 milioane de lei pentru realizarea a 3 obiective de investi╚Ťii prin Compania Na╚Ťional─â de Investi╚Ťii (CNI).

Dou─â dintre contracte vizeaz─â construirea de centre culturale tip CNI ╚Öi anume cl─âdiri moderne, cu o suprafa╚Ť─â de aproximativ 2.000 de mp, dotate cu multimedia ╚Öi sonorizare, mobilier ╚Öi dot─âri specifice pentru oficiu. Centrele vor avea:

• o sal─â de spectacole cu o capacitate de 250 de locuri (70 de locuri în gradene amovibile), sal─â de conferin╚Ťe, s─âli pentru activit─â╚Ťi diverse (cercuri), birouri administrative, bibliotec─â, grupuri sanitare ╚Öi teras─â la nivelul trei.

Un alt contract semnat ast─âzi are în vedere construirea primei s─âli de educa╚Ťie fizic─â ╚Öcolar─â la ┼×coala "Luca Arbore", din satul Arbore. Sala de 415 mp se adreseaz─â uzului didactic ╚Öi va cuprinde:

• suprafa╚Ť─â de joc de 9m x 18m, cabinet medical, depozit de materiale sportive, cabinet profesor ╚Öi grup sanitar profesor, 2 vestiare pentru b─âie╚Ťi ╚Öi 2 pentru fete, prev─âzute cu du╚Öuri ╚Öi grupuri sanitare.

''Îi rog pe antreprenori s─â se încadreze în termenul asumat prin contract. Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice ┼či Compania Na┼úional─â de Investi┼úii sunt parteneri corec┼úi. Noi vom face toate pl─â┼úile la timp ┼či acela┼či lucru îl solicit ┼či celor cu care lucr─âm. ┼×i-au asumat un grafic de lucr─âri ┼či îi rog s─â se încadreze în termenele stabilite. Eu le promit c─â ministerul ┼či compania î┼či vor onora obliga┼úiile de plat─â la virgul─â'', a precizat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.

Vizita în jude╚Ť a continuat la M─ân─âstirea Putna, acolo unde viceprim-ministrul Daniel Suciu a participat la predarea Centrului Cultural Mitropolit Iacob Putneanul, lucrare în valoare de 13.755.958 lei, realizat─â tot prin CNI.

“Suntem extrem de mândri c─â ast─âzi putem contribui, prin intermediul investi╚Ťiilor realizate de Guvernul României, la p─âstrarea identit─â╚Ťii noastre culturale ╚Öi religioase ╚Öi sunt convins c─â pe t─âr─âmul lui ╚śtefan cel Mare se va scrie în continuare istorie. Este singurul centru pentru recondi╚Ťionarea broderiilor ecumenice, unic în România, dotat cu aparatur─â de ultim─â genera╚Ťie”.

Centrul cultural ofer─â cadrul necesar redeschiderii atelierelor tradi╚Ťionale române╚Öti, ce vor func╚Ťiona ca ╚Öcoal─â de crea╚Ťie pentru specializarea, perfec┼úionarea ┼či îmbog─â┼úirea experien┼úei plastice tradi╚Ťionale a arti┼čtilor implica┼úi, contribuind la îmbun─ât─â╚Ťirea activit─â╚Ťii socio-culturale a comunei ╚Öi la crearea de noi locuri de munc─â.

Daniel Suciu a verificat, de asemenea, stadiul luc─ârilor de la M─ân─âstirea Sucevi╚Ťa, monument istoric ce va fi consolidat ╚Öi reabilitat prin CNI, contract în valoare de aproximativ 10 milioane de lei.