Castelul Banffy din Rascruci (Cluj) va fi reabilitat din fonduri europene

Joi, 28 Septembrie 2017

Doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, a semnat contractul de finan╚Ťare pentru proiectul „Restaurarea, conservarea ┼či punerea în valoare a ansamblului monument istoric Castel Banffy”. Acesta este situat în satul R─âscruci din jude┼úul Cluj.

Este vorba despre o investi╚Ťie finan╚Ťat─â din Fondul European de Dezvoltare Regional─â, prin Programul Opera┼úional Regional (POR) 2014 – 2020, cu o valoare total─â de aprox. 20 milioane lei, din care finan┼úarea nerambursabil─â este de peste 19 milioane lei.

Cu o durat─â de 42 de luni, proiectul presupune restaurarea acestui obiectiv de patrimoniu, ceea ce va determina cre╚Öterea num─ârului de turi╚Öti în zon─â ╚Öi, implicit, dezvoltarea economic─â local─â.

Despre monumentul istoric:

Castelul de la R─âscruci, administrat de Consiliului Jude╚Ťean Cluj, face parte din ansamblul arhitectural Bánffy de la Bon┼úida. Monumentul a fost construit în stil neoclasic eclectic ╚Öi este împrejmuit de un domeniu folosit în epoc─â drept re┼čedin┼ú─â de var─â a familiei Banffy. În prezent, castelul se poate vizita la cerere. Despre POR Programul Opera╚Ťional Regional (POR) 2014-2020 este unul dintre programele opera╚Ťionale implementate în România, cofinan╚Ťate din fondurile europene structurale ╚Öi de investi╚Ťii ┼či gestionate de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra╚Ťiei Publice ┼či Fondurilor Europene (MDRAPFE), în calitate de Autoritate de Management.