ANL a receptionat 21 de locuinte sociale pentru comunitatile de romi

Miercuri, 20 Decembrie 2017

21 de locuin┼úe sociale pentru comunit─â╚Ťile de romi au fost recep╚Ťionate ast─âzi, 20 decembrie 2017, în comuna H─âlchiu (jude╚Ťul Bra╚Öov). Locuin╚Ťele au fost construite în amplasamentul din str. Feldioarei, f.n., comuna H─âlchiu, sat Satu Nou, jude╚Ťul Bra╚Öov.

Pân─â în prezent, în cadrul Programului „Locuin╚Ťe sociale pentru comunit─â╚Ťile de romi”, au fost finalizate, în total, 168 de locuin╚Ťe în jude╚Ťele Bihor (14 locuin╚Ťe), Bistri╚Ťa-N─âs─âud (21 de locuin╚Ťe), Mehedin╚Ťi (28 de locuin╚Ťe), Olt (28 de locuin╚Ťe), Sibiu (28 de locuin╚Ťe) ╚Öi Arad (49 de locuin╚Ťe). Programul „Locuin╚Ťe sociale pentru comunit─â╚Ťile de romi” este un program pilot derulat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra╚Ťiei Publice ┼či Fondurilor Europene, prin Agen╚Ťia Na╚Ťional─â pentru Locuin╚Ťe (ANL), conform Hot─ârârii Guvernului nr. 1237/2008, cu modific─ârile ┼či complet─ârile ulterioare. Programul are, ca obiective, incluziunea social─â a cet─â┼úenilor de etnie rom─â cu situa┼úie locativ─â precar─â ┼či prevenirea discrimin─ârii pe criterii rasiale. Locuin┼úele se construiesc prin ANL, cu finan┼úare de la bugetul de stat.

În jude╚Ťul Bra╚Öov, au mai fost finalizate, prin intermediul ANL, 476 de apartamente în cadrul Programului de construc╚Ťii de locuin╚Ťe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamentele din localit─â╚Ťile S─âcele (120 de locuin╚Ťe), Predeal (136 locuin╚Ťe), F─âg─âra╚Ö (160 de locuin╚Ťe), Z─ârne╚Öti (60 de locuin╚Ťe).

Sursa: Comunicat ANL