ANL a receptionat 16 locuinte pentru tineri in Darabani

Joi, 12 Iulie 2018

16 locuin┼úe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recep╚Ťionate ast─âzi, 12 iulie, în ora╚Öul Darabani (jud. Boto╚Öani). Locuin╚Ťele (9 apartamente cu o camer─â ╚Öi 7 apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din str. Fragilor, nr. 3, etapa I, cu regim de în─âl┼úime St+P+3E (subsol tehnic + parter + 3 etaje).

Pân─â în prezent, în jude╚Ťul Boto╚Öani, ANL a finalizat 925 de unit─â╚Ťi locative, construite în cadrul programului de construc╚Ťii locuin╚Ťe pentru tineri, destinate închirierii.

***

Programul de construc╚Ťii de locuin╚Ťe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuin┼úele sunt construite pe terenuri puse la dispozi┼úia Agen╚Ťiei de c─âtre autorit─â┼úile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 ┼či 35 de ani, care îndeplinesc condi┼úiile prev─âzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuin┼ú─â. Accesarea se face prin depunerea de cereri la prim─ârii, care urmeaz─â s─â întocmeasc─â listele de reparti┼úii.

În prezent, în urma ultimelor modific─âri legislative, locuin┼úele pentru tineri pot fi achizi┼úionate de chiria╚Öi, dup─â o perioad─â de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale c─âtre autorit─â┼úile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Cas─â sau cu achitarea integral─â a pre┼úului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizeaz─â în prezent la calcularea de c─âtre autorit─â╚Ťile publice locale a pre╚Ťului de vânzare al locuin╚Ťelor, stabilit─â prin Ordinul ministrului dezvolt─ârii regionale ╚Öi administra╚Ťiei publice nr. 3776 din 02 august 2017 ╚Öi valabil─â pân─â la data public─ârii urm─âtorului ordin în Monitorul Oficial al României, este de 1.600,20 lei/metru p─âtrat, inclusiv TVA.