Agenda Urbana a UE - Planul de actiune pentru parteneriatul Jobs and Skills in the Local Economy in consultare publica

Joi, 26 Iulie 2018

Miercuri, 25 iulie 2018, a fost lansat în consultare public─â Planul de Ac╚Ťiune pentru Parteneriatul "Jobs and Skills in the Local Economy" ("Locuri de munc─â ╚Öi aptitudini n economia local─â"), în cadrul Agendei Urbane a Uniunii Europene.

Parteneriatul este coordonat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice, ora╚Öul Rotterdam (Olanda) ╚Öi ora╚Öul Jelgava (Letonia) se concentreaz─â pe identificarea ac╚Ťiunilor necesare pentru îmbun─ât─â╚Ťirea cadrului legislativ, a celui financiar ╚Öi a politicilor în domeniile: guvernan╚Ť─â, investi╚Ťii ╚Öi aptitudini.

Ca rezultat al activit─â╚Ťii membrilor parteneriatului, având în vedere documentele europene ╚Öi na╚Ťionale de referin╚Ť─â, exemplele de bune practici identificate în statele europene, ca ╚Öi r─âspunsurile la chestionarul lansat în 2017, au fost identificate 10 ac╚Ťiuni care au fost incluse în Planul de Ac╚Ťiune al Parteneriatului.

Documentul este disponibil pe platforma Futurium  unde cei interesa╚Ťi pot r─âspunde la întreb─ârile din sec╚Ťiunea ”Join public feedback on draft action no...” din pagina fiec─ârei ac╚Ťiuni propuse.

Termenul limit─â este miercuri, 5 septembrie 2018.

* * *

Agenda Urban─â a UE sus╚Ťine contribu╚Ťia zonelor urbane la atingerea obiectivelor Uniunii ╚Öi a obiectivelor na╚Ťionale, cu respectarea principiilor subsidiarit─â╚Ťii ╚Öi a propor╚Ťionalit─â╚Ťii.

Conform Pactului de la Amsterdam, aprobat de mini╚Ötrii responsabili cu dezvoltarea urban─â din statele membre, în mai 2016, procesul de elaborare a Agendei Urbane a UE a fost structurat în 12 parteneriate pe diferite teme, cuprinzând m─âsuri pentru dezvoltarea sustenabil─â a ora╚Öelor europene, pe baza cooper─ârii dintre autorit─â╚Ťile publice de la nivel european, na╚Ťional ╚Öi local.