A fost aprobat Ghidul Aplicantului pentru cel de-al doilea apel de propuneri pentru proiecte in cadrul Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia

Vineri, 17 Noiembrie 2017

Joi, 16 noiembrie a.c., s-a desf─â╚Öurat, la Buzia╚Ö, cea de-a patra reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare al Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontalier─â România-Serbia.

Cu aceast─â ocazie, a fost aprobat Ghidul Aplicantului pentru cel de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte din cadrul Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontalier─â România-Serbia.

Poten╚Ťialii beneficiari, precum ╚Öi to╚Ťi cei interesa╚Ťi de cooperarea transfrontalier─â româno-sârb─â în cadrul Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontalier─â România - Serbia pot ob╚Ťine mai multe informa╚Ťii accesând sec╚Ťiunea 2014-2020 din cadrul site-urilor: www.brct-timisoara.ro ╚Öi www.romania-serbia.net.

* * *

Programul Interreg IPA de Cooperare Transfrontalier─â România-Serbia continu─â finan╚Ťarea proiectelor de cooperare transfrontalier─â în zona de grani╚Ť─â româno-sârb─â pentru perioada de programare 2014-2020, prin intermediul Instrumentului de Asisten╚Ť─â pentru Preaderare (IPA II), cu sprijinul Uniunii Europene ╚Öi al guvernelor celor dou─â state. În urma primului apel pentru propuneri de proiecte, lansat pe 15 septembrie 2015, au fost contractate proiecte în valoare de 46,4 milioane de Euro.

Fondurile europene nerambursabile alocate pentru cel de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte din cadrul Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontalier─â România-Serbia sunt în valoare de 20.276.320 euro. În perioada 2014-2020, vor putea fi finan╚Ťate proiecte pe 4 axe prioritare, în domeniile: promovarea ocup─ârii for╚Ťei de munc─â ╚Öi serviciilor pentru o cre╚Ötere favorabil─â incluziunii, protec╚Ťia mediului ╚Öi managementului riscurilor mobilitate ┼či accesibilitate sustenabile, atractivitate pentru turism sustenabil.

Aria eligibil─â a Programului este constituit─â din jude╚Ťele Timi╚Ö, Cara╚Ö Severin ╚Öi Mehedin╚Ťi (din România) ╚Öi districtele Severno Banatski, Srednje Banatski, Ju┼żno Banatski, Brani─Źevski, Borski, Podunavski (din Republica Serbia).

România îndepline╚Öte rolul de Autoritate de Management (prin Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra╚Ťiei Publice ╚Öi Fondurile Europene), Autoritatea Na╚Ťional─â fiind stabilit─â în cadrul Ministerului Integr─ârii Europene din Serbia, iar Secretariatul Comun este organizat la Timi┼čoara, în cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalier─â Timi┼čoara, fiind sprijinit de Antena SC stabilit─â la Vršac, Republica Serbia. Auditul la nivelul Programului este realizat de c─âtre Autoritatea de Audit de pe lâng─â Curtea de Conturi din România, iar atribu╚Ťiile de certificare sunt îndeplinite de c─âtre Autoritatea de Management.